Ce se întâmplă cu ratele! Se mai suspendă? Anunțul făcut de Ciolacu și reacția ministrului Cîțu

Publicat: 30/03/2020 | 16:33

Acesta a fost anunțul în urmă cu doar câteva zile, anume, ratele la bănci vor fi amânate, sigur, pentru cine dorește, cel mult 9 luni, dar nu până după ultima zi a acestui an. Iată că situația s-a ”dereglat”, să-i spunem așa.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că Guvernul a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanța de urgență care prevede posibilitatea amânării ratelor cu până la 9 luni pentru persoanele fizice și juridice. Replica a venit din partea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

GUVERNUL A DECIS! S-A ADOPTAT OUG PENTRU AMÂNAREA RATELOR CU PÂNĂ LA 9 LUNI. CEREREA DE AMÂNARE, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL STĂRII DE URGENȚĂ

„Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Ce postase Ciolacu

Ciolacu scrisese un mesaj în care anunța că executivul a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței. O făcuse tot pe pagina de socializare.

„Retragerea de la publicare a ordonanței privind amânarea ratelor: o nouă dovadă de prostie și haos în care acest Guvern aruncă românii și firmele românești!

Toată lumea a așteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme și rapide. De aceea au fost învestiți de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce și mai mult prin hotărârile adoptate! Românii și firmele românești au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situația și mai grea. (CITEȘTE ȘI: BILANŢUL VICTIMELOR RĂPUSE DE CORONAVIRUS A CRESCUT ÎN ROMÂNIA! DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DE AUTORITĂŢI)

Nimeni nu mai are nici răbdare și nici timp de a sta după bâlbele și prostiile Guvernului!

Vom adopta în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără ”dobândă la dobândă” și fără penalități!

PS: Izolați-l pe Cîțu, până nu distruge de tot economia românească!”, a scris Ciolacu pe Facebook.