Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile românilor, în timpul pandemiei de coronavirus. Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Ministerul Finanţelor

Publicat: 18/03/2020 | 09:41

Pandemia de coronavirus induce și o criză economică accentuată, iar specialiștii avertizează – în plan global – că toate țările vor fi afectate pe termen mediu și lung. Chiar dacă se va ajunge, la un moment dat, în faza în care noul coronavirus va fi învins, efectele negative, la nivel economic, nu pot fi neglijate și trebuie analizate cu toată atenția.

România nu poate face excepție, iar un scenariu economic sumbru, pe termen mediu și lung, trebuie privit cu toată responsabilitatea. Aproximativ un milion de români ar putea să intre în șomaj tehnic, conform previziunilor făcute de economiști, iar autoritățile transmit că o parte din salariile acestora vor fi susținute de stat.

”Sunt pachete care susțin companiile să își continue activitatea, vom ajuta angajatorii și angajații să treacă peste această perioadă, le-am tot prezentat în ultima vreme și le vom aproba în ședința de guvern. Este foarte important ca acele companii care nu au fost afectate să își plătească la timp impozitele. Ar trebui să continuăm să consumăm de la restaurante, să comandăm, trebuie să le ajutăm în continuare. Trebuie să nu ne retragem, să le menținem în continuare pe piață”, a anunțat ministrul Finațelor, potrivit realitatea.net.

”Avem bani pentru salarii și pensii”

Ministrul Finațelor dă asigurări că există bani pentru salariile și pensiile din România și ”garantează” că atît pensiile, cât și salariile românilor, vor fi plătite la timp.

”Trebuie să menținem sistemul finanțat și lichid. Avem bani pentru salarii și pensii. Știți foarte bine că am fost precauți și sm finanțat mare parte dintre acestea. Vă garantez că plățile salariilor, pensiilor și tot ceea ce are de plată guvernul vor fi făcute la timp”, a mai precizat ministrul Finanțelor.