Ce se întâmplă cu membrii familiei bărbatului depistat cu coronavirus

Publicat: 27/02/2020 | 00:02

A fost confirmat primul primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un tânăr, care nu a intrat, însă, în contact direct cu italianul de 71 de ani, depistat pozitiv.

Opt membri ai familiei lui sunt băgați în carantină, miercuri seara. Acestora li s-au recoltat probe, potrivit Antena 3. (CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! S-A CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE INFECȚIE CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA)

Prima persoană depistată cu coronavirus în România este un român din Gorj. A fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat.

„Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj”, a spus Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății. (NU RATA: CONCEDIUL MEDICAL ÎN CAZUL SUSPECȚILOR DE CORONAVIRUS. CÂȚI BANI SE PIERD DIN SALARIU)

Bărbatul este în perioada de incubație și nu prezenta simptome, înainte de a fi depistat pozitiv cu coronavirus. (VEZI AICI: E OFICIAL! CUM SE NUMEȘTE PRIMUL MEDICAMENT CARE A FOST APROBAT SĂ FIE FOLOSIT ÎN TRATAREA CORONAVIRUSULUI)

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România. Testele încă nu sunt însă finalizate în acest caz.

Traseul din România al italianului de 71 de ani, bolnav de coronavirus

Autoritățile române au stabilit traseul italianului bolnav de coronavirus în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia. Acestora li se adaugă pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

Italianul a stat în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia. Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

– 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
– de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
– 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii
– 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine
– 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale
– 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu
– 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14 pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni. În Italia medicii îl consideră suspect de coronavirus.
v 25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu cronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de