Ce se întâmplă cu ITP-ul mașinii în perioada stării de urgență. Se prelungește automat?

Publicat: 31/03/2020 | 18:22

Șoferii din România sunt și acum nelămuriți dacă autoritățile vor schimba în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP), informeaza Registrul Auto Român într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției în data de 23 martie.

În același timp, în același mesaj că orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale, scrie digi.24.

Anunțul Registrului Auto Român

În acest context, Registrul Auto Român anunță că reprezentanțele sale din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit, iar instituția a luat măsuri pentru a limita interacțiunea între clienți și angajații săi.

„Autovehiculele sunt preluate de colegii noștri, iar la casierie aveți posibilitatea de a achita prestația cu cardul bancar”, scrie în mesaj.

Ce se întâmplă la RAR

Totuși, RAR a instituit în această perioadă o serie de noi reguli, iar clienții sunt rugați să le respecte. Astfel, clienții sunt obligați să se prezinte la RAR cu mașinile curate.

Totodată, aceștia sunt rugați să se prezinte cu autovehiculele dezinfectate, în special când vine vorba de cele sosite din străinătate.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat zilele trecută că rovinietele care expiră în perioada stării de urgență nu vor fi prelungite automat.