Ce se întâmplă cu examenele naționale după ce mai multe localități au intrat în carantină: anunțul lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Publicat: 07/03/2021 | 16:44

Mai multe localități din România au fost plasate în carantină, iar asta a dat naștere variantei că examenele naționale vor fi suspendate. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut anunțul.

Cîmpeanu a vorbit în direct, la Pro TV, unde a fost invitat la știrile dimineții, despre modul în care vor funcționa școlile în perioada următoare. E punctat și asupra faptului că, în ciuda ratei de incidență ce depășește pragul de 6 la mie, examenele se vor susține. Ministrul a anunțat că în România, de la redeschiderea școlilor, s-a înregistrat un număr de 263 de infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor şi aproximativ 300 în rândul cadrelor didactice. “Am susţinut şi voi susţine că şcolile trebuie să se închidă ultimele, dar dacă o localitate intră în carantină integral, atunci trebuie respectat dreptul la sănătate, deci toţi copii rămân acasă”, a spus Cîmpeanu. (CITEȘTE ȘI: ELEVII NU SCAPĂ DE MĂȘTI LA ORELE DE SPORT. MINISTERUL SĂNĂTĂȚII RESPINGE SOLICITAREA LUI SORIN CÎMPEANU)

Ce se întâmplă cu examenele naționale după ce mai multe localități au intrat în carantină

El a mai spus că toți elevii, indiferent de clasă, chiar dacă fac școala online, vor putea merge la orele remediale din școli cât timp rata de infectare nu depășește 6 la mia de locuitori. El a precizat că, potrivit datelor centralizate vineri din comunicările inspectoratelor şcolare judeţene, au fost înscrişi pentru ore remediale 75.000 de elevi în învăţământul primar, 60.000 în învăţământul gimnazial şi 90.000 în învăţământul liceal. (NU RATA: ȚARA ÎN CARE ELEVII POT OPTA SĂ REPETE ANUL ȘCOLAR AFECTAT DE PANDEMIE. ROMÂNIA EXCLUDE ACEASTA POSIBILITATE)

Ce se întâmplă în clasele terminale, din localitățile intrate în scenariul roșu? Efectivele vor fi înjumătăţite şi va trebui ca profesorii să predea online! “Se va face o rotaţie, şcolile se vor adapta în funcţie de situaţie”, a spus Cîmpleanu.