Ce se întâmplă cu elevii dacă vine valul doi de coronavirus. Ar putea învăța în…

Publicat: 12/06/2020 | 08:28

Mulți specialiști anunță că la toamnă ar veni valul al doilea de coronavirus, alții spun că acesta nu va mai exista. Dar în cazul primei variante, pe care, firește, nu ne-o dorim, ce se va întâmpla cu elevii care merg la școală?

CITEȘTE ȘI: MONICA ANISIE, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE ÎNCEPEREA NOULUI AN ȘCOLAR: „ȘCOLILE NU OFERĂ POSIBILITATEA DISTANȚĂRII SOCIALE”

Se pare că în această situație va exista și o schimbare majoră pentru elevi. Nici mai mult, nici mai puțin, aceștia ar putea să învețe în containere, de anul viitor. În containere sau chiar în corturi amplasate în curtea școlii. Sigur, asta în cazul în care vine valul de COVID-19.

De altfel, chiar Monica Anisie, ministrul Educației, spune că este una dintre variantele pentru elevi, pentru noul an școlar. O astfel de construcție modulară costa 84.000 de euro, însă poate găzdui doar 80 de elevi pentru că are patru clase, două grupuri sanitare și un oficiu de bucătarie, scrie antena3.ro.

Ce se întâmplă cu elevii dacă vine valul doi de coronavirus. Ce spun primarii

Sunt, însă, unele probleme în varianta instalării containerelor și a corturilor în curțile școlilor. Unii primari spun că timpul este foarte scurt, iar efortul financiar ar fi imens. Asta dacă se vor monta în toate școlile. Dacă ministerul va impune această măsură, responsabilitatea achiziţiei şi instalării va ajunge la autorităţile locale.

NU RATA: MONICA ANISIE, DESPRE REÎNTOARCEREA ELEVILOR ÎN ȘCOLI DUPĂ TERMINAREA STĂRII DE URGENȚĂ ȘI MĂSURILE DE PROTECȚIE: ”ORDINUL VA FI SEMNAT SĂPTĂMÂNA VIITOARE”

Elevii cer păstrarea şcolii online, dacă autorităţile pot să asigure tuturor dispozitive electronice şi acces la internet. Așa deci, o altă variantă ar fi ca elevii să vină la școală prin rotație. Doar aşa s-ar putea respecta regulile de distanţare socială, a fost de părere Monica Anisie, ministrul Educaţiei. Din nefericire, în ciuda acestor măsuri de protecție, mai mulți elevi au contactat virusul COVID-19.