Ce se întâmplă cu cluburile de pe litoral, de 1 mai. Lucian Bode a făcut anunțul

Publicat: 11/04/2021 | 13:42

În alți ani, românii așteptau cu sufletul la gură 1 mai, pentru a putea petrece pe litoral. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse în context epidemiologic, acest lucru nu este posibil, după cum Lucian Bode a făcut anunțul.

Tradiționala petrecere de 1 mai nu va putea fi organizată pe litoral, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Lucian Bode a declarat că deschiderea cluburilor de pe litoral nu va fi permisă în acest an.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unei emisiuni TV.

Cazările pe litoral sunt permise

În condițiile actuale, Lucian Bode a explicat că este permisă cazarea pe litoral, dar cu respectarea normelor impuse de autorități, în context epidemiologic.

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a mai explicat ministrul de Interne.

Administratorii de cluburi îndeamnă oamenii să nu facă publice imaginile de la petreceri

În unele localuri din Capitală, teoretic închise, petrecerile se organizează fără nicio problemă. Pe rețelele de socializare au apărut numeroase imagini de la astfel de evenimente, unde regulile impuse de autorități sunt cu greu respectate.

Mai mult, pe lângă neglijența oamenilor care participă la astfel de evenimente și administratorii de club par mai mult interesați de ascunderea neregulilor, nu de respectarea restricțiilor, potrivit Digi24. Astfel, pe o masă dintr-un restaurant de pe Șoseaua Nordului era postat mesajul:

„Dragi prieteni, pentru siguranța noastră, vă rugăm încercați să nu postați pe Facebook și Instagram în această seară. Mulțumim!”

Sursă foto: Pixabay