Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională? Monica Anisie a anunţat o schimbare importantă: „Nu va fi cuprinsă materia din…”

Publicat: 07/04/2020 | 14:38

Probele scrise ale Bacalaureatului și ale Evaluării Naționale s-ar putea ține în iulie, iar subiectele nu va cuprinde programa aferentă semestrului al doilea, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul susține că școala va începe atunci când pericolul pandemiei de coronavirus  depinde însă de evoluția pandemiei.

Se renunță la jumătate de materie

În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță.

Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. (…)

În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță.

În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.