Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională în România. Klaus Iohannis a făcut publică decizia oficială

Publicat: 27/04/2020 | 14:42

Klaus Iohannis a ținut luni o serie de declarații de presă pe tema redeschirerii școlilor, universităților și grădinițelor, dar și desfășurarea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale din 2020.

Președintele spune că la finalul unei discuții cu reprezentanții ministerului Sănătății și Educației au stabilit mai multe reguli de desfășurea ale examenelor care se vor ține exact cum au fost stabilite în septembrie.

„Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate.

Așadar: nu se deschid școlile și universitățile. Situația școlară se încheie cu mediile încheiate. Așa evităm riscuri majore
Nu ar fi posibil în școlile noastre să se respecte distanțarea între elevi”, a anunțat Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut anunțul! E oficial: Grădinițele, școlile și facultățile rămân închise

Anul școlar s-a încheiat

Președintele a mai anunțat și că anul școlar 2019-2020 a fost oficial înghețat din cauza pandemiei de coronavirus.

Președintele a explicat că elevii, preșcolarii și profesorii sunt, în acest moment, în pericol pentru că în unitățile de învățământ nu au capacitatea de a ține cursurile respectând distanța socială.

„Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe cre le au acum. În cazuri excepționale se pot face re-evaluări”, a declarat Klaus Iohannis.