Ce scrie pe adeverințele de vaccinare anti-COVID. Toți românii trebuie să știe

Publicat: 27/12/2020 | 17:17

Campania de vaccinare a debutat duminică, 27 decembrie, la Cluj. Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ar urma să fie imunizate în următoarele zile, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit Cluj.

Campania de vaccinare a stârnit numeroase controverse în rândul românilor. Dacă unii sunt pro vaccinare, alții continuă să fie contra serului care promite imunitate în fața virusului din Wuhan.
La Cluj a început deja vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și procedeul se va întinde pe durata următoarelor zile, potrivit informațiilor oferite de m.adevarul.ro.
Redăm, mai jos, un exemplu de adeverință pentru vaccinarea anti-COVID
Ce scrie pe adeverința de vaccinare anti-COVID

Ce spun inventatorii vaccinului anti-COVID

Inventatorul vaccinul anti-COVID Pfizer, Ugur Sahin, este de părere că virusul nu va dispărea din viețile noastre cel puțin zece ani.

Campania de vaccinare anti-COVID în România a început duminică, la fel ca în mai multe state membre ale Uniunii Europene. Ugur Sahin, specialistul turco-german, susține că vaccinul nu va reuși să oprească virusul. „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani. Trebuie să ne obișnuim cu faptul că vor mai exista multe focare. Iarna aceasta, vaccinurile nu vor avea impact asupra numărului de infecții. Dar e nevoie de ele pentru ca iarna viitoare să putem intra în noul normal”, a precizat Ugur Sahin.

Totodată, inventatorul vaccinului anti-COVID spune că estre nevoie de un procent mai mare pentru ca viața să revină la normal.  Mai mult, Ugur Sahin a îndemnat la precauție, precizând că sunt șanse ca focarele de COVID-19 să nu dispară, chiar dacă 60-70% din populația lumii se va vaccina.

„Dacă virusul devine mai ușor de transmis s-ar putea să avem nevoie de un procent mai mare de vaccinare pentru ca viața să revină la normal. Vaccinul conține mai mult de 1.270 de aminoacizi și doar nouă dintre aceștia sunt modificați (în virusul mutant). Asta înseamnă că 99% din proteine sunt în continuare aceleași”, a mai spus cel care a dezvoltat vaccinul anti-COVID Pfizer.