Ce s-a întâmplat la spitalul din Corabia după ce un bătrân a fost ignorat ore în șir pe holuri. Imaginile devenite virale i-au cutremurat pe vecini + Cum a reacționat managerul spitalului. „Un câine îl dau încolo să nu-l calce maşina, dar un om…”

Publicat: 11/01/2021 | 16:51

Imaginile cutremurătoare cu un bătrân în genunchi, ignorat pe holurile spitalului din Corabia, au făcut înconjurul țării. Medicul de gardă și o asistentă au fost amendați în urma incidentului. CANCAN.RO vă prezintă reacția managerului spitalului, dar și ce spun vecinii bătrânului după ce au văzut imaginile.

Bărbatul, care părea să aibă dureri, stătea în genunchi, pe holul spitalului.

Înregistrarea prezintă mai multe asistente și infirmiere, care trec pe lângă el fără să îl ajute. În schimb, îi recomandă să stea pe scaun.

Managerul promite că va lua măsuri

„- Stați de mult aici?

– Stau de trei ore.

– De trei ore?

– Uitaţi-vă la mine un pic. Vreţi să vă ajut să vă ridicaţi pe scaun?

– Da.

– Dar sunteți răcit?

– Nu, am căzut. Am avut accident vascular și am căzut”, este o parte din dialogul care apare în înregistrare.

„Un om bolnav care cerea ajutor”

Când, în cele din urmă, bătrânul reușește să se ridice, îi este adus și un cărucior cu rotile. Pacienta care a filmat este în continuare şocată. „Starea de sănătate nu era una bună cu certitudine, era pur şi simplu un om bolnav care cerea ajutor şi spune ce e pe filmare. L-am întrebat de cât timp e acolo şi a început să plângă”, spune Mădălina Temelie, pacienta care a filmat scenele. (VEZI AICI: IMAGINI CUTREMURĂTOARE! UN BĂTRÂN ESTE LĂSAT SĂ ZACĂ ORE ÎNTREGI PE HOLURILE UNUI SPITAL)

Vecinii bătrânului, cutremurați

Imaginile i-au cutremurat pe vecinii bărbatului. „Mă doamnă, gestul celor de la spital… Și un câine dacă îl iei eee, na. E un suflet, că o fi nebun, că nu o fi, dă-i acolo şi lui o mâncare caldă”, spune un vecin.

„Un câine îl dau încolo să nu-l calce maşina, dar un om? Nu ai tu dreptul să iei viaţa nimănui. Bagă-l acolo la spital şi fă-i ce îi faci”, completează o vecină.

Ministrul Sănătății a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia, anunță instituția.

Ce spune managerul spitalului

„Aveau cazuri destul de grave, o comă şi un accident cerebral şi nu au avut timp să stea lângă el să vadă mai departe ce s-a întâmplat cu el. În perioada asta cât a stat asistenta în camera de gardă s-au întâmplat imaginile”, a declarat Filip Cristian, managerul Spitalului Corabia.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislația în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătății. (CITEȘTE AICI: VLAD VOICULESCU, REACȚIE DURĂ ÎN CAZUL BĂTRÂNULUI IGNORAT DE PERSONALUL MEDICAL AL SPITALULUI DIN CORABIA)

Marţi însă şi conducerea spitalului va da sancţiuni, după ce au făcut o anchetă internă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.