Ce s-a întâmplat în Vama Veche, de Paște. Polițiștii au aplicat amenzi celor care nu au respectat măsurile anti-COVID

Publicat: 03/05/2021 | 08:19

Zeci de mii de români au ales să cupleze, anul acesta, 1 mai cu ziua de Paște și să profite de o minivacanță pe cinste. Mulți dintre ei au mers pe litoral, acolo unde distracția a fost în toi și unde toată lumea s-a bucurat de un Paște mai atipic, pe plajă, în razele soarelui. 

Deși restricțiile s-au mai relaxat, pe litoral, polițiștii au dat câteva amenzi turiștilor care nu au respectat normele impuse de autorități, în context epidemiologic.

Mai exact, potrivit informațiilor de digi24.ro, polițiștii din Vama Veche au dat, în noaptea de 1 spre 2 mai, 7 amenzi în valoare de 3.500 de lei și 10 avertismente unor turiști care au încins petreceri pe plajă și nu au purtat masca de protecție.

Au început deja angajările pe litoral

Pe fondul crizei sanitare de anul trecut, mulți dintre oamenii care au lucrat la mare s-au reprofilat. Dar, angajatorii de pe litoral se așteaptă ca în 2021 numărul de turiști să fie mai mare ca în 2020, deci vor avea nevoie mai mulți angajați.

„Noi căutăm personal pregătit, pentru că oferim niște servici cu un standard mai ridicat și este necesar să avem un personal foarte bine pregătit.

Am făcut angajări pe perioada iernii ca să ne pregătim de sezonul estival. Salariile pleacă de la 2000 lei ca ospătar, iar pizzarul în jur de 3000 -3500 lei, 2 zile cu 2 zile.

Momentan. Vara se dublează, e și volumul de muncă mai mare”, Ersun Molagean, potrivit ProTV.

Cel mai mic salariu este de 2300 de lei

Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al Agenției Națională pentru Ocuparea forței de Muncă din Constanța, spune că angajatorii nu au voia să ia oameni pe bani puțini.

„Salarizarea nu poate fi mai mică de 2300 lei, salariul minim pe economie la acest moment. În primul rând angajarea trebuie să se facă conform calificării persoanei respective.

În domeniul horeca vorbim de barman, deci trebuie să ai curs de barman, sau de ospătar, sau de bucutar, deci angajarea trebuie făcută numai pe calificarea pe care o ai”.

Sursă foto: Shutterstock