Ce s-a întâmplat în cazul asistentei medicale din Botoșani! Femeia a fost inclusă, apoi scoasă și reintrodusă pe lista deceselor de COVID-19

Publicat: 03/06/2020 | 21:52

Autoritățile au reintrodus astăzi pe lista deceselor de coronavirus cazul asistentei din Botoșani. Aceasta a decedat pe data de 23 mai. Inițial a fost considerată victimă a virusului COVID-19, însă apoi a fost retrasă de pe lista morților de coronavirus.

Cazul a devenit unul confuz din cauza faptului că decesul femeii a survenit după ce ultimele două teste de coronavirus care i se făcuseră au ieșit negative. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DESPRE VACCINAREA ANTI-COVID. „NU PUTEM INTRODUCE OBLIGATIVITATEA”)

„Conform Ordinului Ministerului Sănătății 961/2020 și informațiilor primite de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19, deși în momentul decesului avea două teste negative pentru coronavirus”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

A decedat după ce două teste au ieșit negativ

Lenuța Buța, în vârstă de 45 de ani, a murit în data de 23 mai, după ce a fost internată două săptămâni la Terapie intensivă, în Iași, unde a urmat tratament împotriva coronavirusului. Femeia nu suferea de alte probleme medicale și chiar dacă testele au ieșit negativ, simptomele virusului erau grave. (VEZI ȘI: O ȘCOALĂ DIN IAȘI S-A ÎNCHIS, DUPĂ CE DOI ANGAJAȚI AU FOST CONFIRMAȚI CU NOUL CORONAVIRUS! SITUAȚIILE FINALE ALE ELEVILOR RĂMÂN NEÎNCHEIATE)

Asistenta medicală a fost trecută inițial pe lista deceselor cauzate de coronavirus, cu precizarea că nu suferea de alte boli. Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că femeia a fost scoasă de pe lista victimelor de coronavirus, pe motiv că era vindecată și a avut două teste negative înainte de deces.

Însă, în 26 mai, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a cerut reevaluarea cazului. „Din primele informații, chiar dacă există două teste negative efectuate la interval de 24 de ore, totuși persoana a suferit leziuni grave în urma infectării care au cauzat decesul”, transmitea atunci ministrul. În urma reevaluări, asistenta medicală a fost reintrodusă pe lista deceselor de coronavirus.