Ce se va întâmpla cu polițiștii care nu au salvat-o pe Alexandra Măceșanu după ce adolescenta a sunat la 112

Publicat: 05/02/2020 | 12:06

După ce a fost luată ”la ocazie” de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu a fost răpită și sechestrată în ”Casa groazei” din Caracal, iar la un moment dat, a reușit să sune la numărul de urgență 112. Din nefericire, modul în care polițiștii au acționat după strigătul de ajutor al fetei s-a dovedit a fi defectuos, iar Alexandra nu a mai putut fi salvată.

Tragedia din Caracal a suscitat și suscită un interes firesc, opinia publică fiind oripilată de cruzimea lui Gheorghe Dincă, multe voci afirmând chiar și acum că acesta nu a fost un ”lup singuratic”, ci doar o rotiță dintr-un amplu angrenaj infracțional care se ocupa cu traficul de persoane. Însă s-a discutat mult și despre modul în care au acționat cei care ar fi putut deveni salvatorii Alexandrei Măceșanu, cu atât mai mult cu cât adolescenta a reușit, înainte de a fi ucisă de Gheorghe Dincă, să sune la numărul de urgență 112.

Polițiștii respectivi s-au aflat în centrul unei anchete interne și au fost audiați de membrii Comisiei de Disciplină din Poliția Română. Rezultatul? Respectivii au fost eliminați din sistem, chiar dacă unii dintre ei se află, acum, în concedii medicale…

Alexandra a reușit să sune la 112, dar polițiștii nu au reușit să o salveze

”Urmează și ceilalți”

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că l-a destituit pe Nicolae Alexe, cel care a fost la comanda întregii acțiuni în acea zi tragică. Dar vor fi eliminați din sistem și alți polițiști care au acționat – sau nu au acționat – atunci.

”Ieri s-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, astăzi inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale” , a declarat Marcel Vela ministrul Afacerilor Interne.

În raportul MAI referitor la modul în care în care s-a acționat în acest caz se arată ca Nicolae Alexe a aflat despre apelurile Alexandrei Măceșanu la 112 puțin dupa ora 11:00. Totuși, acesta și-a mintit superiorii, afirmând că a aflat informația mult mai târziu. Abia la ora 20:00 a constituit punctul de comandă pentru dispariție de minori, la aproape șapte ore după apelurile adolescentei la 112, informează ziare.com.