Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Giurgiu, bolnav de COVID, găsit la un grătar pe Valea Prahovei

Publicat: 03/08/2020 | 21:58

Bărbatul din judeţul Giurgiu, infectat cu noul coronavirus, care a fost prins de autorități la grătar în Sinaia, a fost plansat în carantină instituţionalizată pentru 14 zile, pe propria cheltuială.

Acesta refuzase internarea în spital, având măsura izolării la domiciliu, și a fost depistat de jandarmi la cota 1000 Sinaia, unde se afla la picnic, alături de alte două familii.

„Bărbatul din judeţul Giurgiu confirmat pozitiv şi care trebuia să stea în izolare la domiciliu până la data de 2 august, inclusiv, dar a fost depistat de jandarmi în judeţul Prahova în timp ce făcea un grătar alături de copiii lui şi unii apropiaţi, a fost carantinat instituţionalizat pentru 14 zile pe cheltuiala lui şi aşteptăm şi documentele de la autorităţile din Prahova conform cărora poate fi cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat, luni, pentru Agerpres, prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

Confirmat pe 20 iulie

Aceasta a precizat că bărbatul fusese confirmat pozitiv în data de 20 iulie, dar a refuzat internarea şi trebuia să stea izolat la domiciliu până la data de 2 august, alături de unul dintre copiii săi, un băiat în vârstă de 11 ani, care fusese și el confirmat pozitiv.

Și soţia bărbatului fusese depistată pozitiv şi internată, dar a fost externată la data de 30 iulie şi avea patru zile de monitorizare la domiciliu. Despre ea, însă, autorităţile din Giurgiu nu ştiu dacă a participat la picnic.

Un bărbat dintr-o localitate în carantină a plecat la mare

O persoană din satul Gornet, județul Prahova, localitate plasată în carantină zonală de miercurea trecută, este acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a decis să plece la mare, la Costinești.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte au deschis un dosar penal, luni, pentru săvârşirea unei infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet, judeţul Prahova, localitate ce se află în carantină zonală, s-a deplasat, sâmbătă, 25 iulie, în staţiune Costineşti, judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19.