Ce s-a întâmplat cu actorul de la Divertis care îl imita perfect pe Ion Iliescu. Ce face acum Cristian Grețcu pentru bani, după ce s-a retras din televiziune

Publicat: 21/02/2020 | 08:17

Divertis a fost un grup de umor format în anul 1981 de trio-ul Toni Grecu, Doru Antonesi și Florin-Viorel Constantin. Ioan Gyuri Pascu a cochetat cu grupul chiar din anii ’80. Prima reprezentație Divertis a avut loc în februarie 1987, la stațiunea Izvoru Mureșului. Din grupul Divertis au mai făcut parte, de-a lungul timpului, Ghighi Bejan, Doru Pârcălabu, Valentin Darie, Cătălin Mireuță, Cristian Grețcu, Valentin Gora, Ioan T. Morar și Silviu Petcu.

Cristian Grețcu a făcut istorie, cum se spune, imitându-l la perfecție pe Ion Iliescu și stârnind, de fiecare dată, hohote de râs. Cristian Grețcu a devenit membru al grupului Divertis în 1993 și, timp de 20 de ani, a fost un membru de bază al grupului. Actorul va împlini 60 de ani în luna aprilie a acestui an și, pentru că așa cum există un început, există și un sfârșit – mai ales la nivel artistic, acolo unde totul este în continuă mișcare – acum trei ani s-a retras de sub lumina reflectoarelor, alegând o altă meserie. Cristian Grețcu a trecut din lumea artistică în… lumea vinului, asta după ce a urmat și cursurile unei școli de somelieri.

”Din perioada Divertis am fost în locuri care mi-au punctat, să zic aşa, evoluţia către asta. În momentul în care am văzut că nu mai merge cu chestia artistică, am făcut o şcoală de somelieri, cu un domn foarte drăguţ şi foarte priceput, pe care-l cheamă Sergiu Nedelea. Acolo mi-am definitivat noţiunile, conceptele, că practic nu mă vedeaţi stând cu talanga de gât să torn din sticle”, a declarat – pentru adevarul.ro – fostul membru al grupului Divertis.

”La noi nu se mai iese din sex”

În ceea ce privește umorul din România, așa cum este prezentat publicului în ultimii ani, Cristian Grețcu consideră că acum, din păcate, râsul devine… amar.

”Stand up-ul l-am adus de la americani. Dar la americani are o tentă, cum să zic, normală. Ei nu au avut pudibonderia şi prostenia în educaţie pe care le-am avut noi până la un punct. După care ne-am lepădat şi ne-am dus în direcţia cealaltă. La ei, e normal când îl vezi pe Chris Rock că face glume cu sex, dar nu face tot timpul. La noi, nu se mai iese din sex, cam asta e. Am fost şi eu la o reprezentaţie de-asta să văd ce fac. Normal, nu? Trebuie să vezi de ce râde lumea. Am râs şi eu, dar am râs amar, în sensul că: „Bă, băiete…“ (râde). Sunt nişte reguli ale stand up-ului. Una dintre ele, de exemplu, e că poţi să-ţi baţi joc de tine, să n-ai nicio stimă de sine. Oribil”, a mai spus Cristian Grețcu, potrivit sursei citate mai sus.