Ce s-a descoperit într-un parizer de curcan din Vaslui. ANPC a amendat imediat producătorul

Publicat: 21/04/2021 | 07:51

De foarte multe ori, ceea ce se regăsește pe ambalajul unui produs nu înseamnă că se va regăsi și în acesta. Așa se face că un producător de parizer de curcan din Vaslui a fost amendat de ANPC, după ce inspectorii au făcut o descoperire șocantă.

ANPC a amendat producătorul unui parizer de curcan, după ce s-a descoperit că ceea ce scria pe etichetă nu se regăsea și în interiorul ambalajului.

Produsul, parizer de curcan, avea trecut pe etichetă, ca și conținut, mai multă piele decât carne de curcan, spune cei de la ANPC, care au amendat producătorul cu suma de 3.000 de lei. Cu toate acestea, firma producătoare a contestat amenda, vorbind despre modul de producere al parizerului de curcan:

„În procesul de fabricaţie la acest parizer de curcan, a folosit atât materii prime, cât şi alte ingrediente admise de ordinul care reglementează vânzarea de produse din carne.

Menţionarea lor pe etichetă s-a făcut în ordinea proporţiilor ingredientelor folosite. Din acest motiv, având proporţia cea mai mare, a fost menţionată piele de pasăre, ca prim ingredient”, declara firma amendată.

Decizia instanței a fost definitivă

„Instanţa reţine că produsul conţine că materii prime în primul rând „piele pasăre” (ingredientul fiind primul menţionat), apoi apă, carne pasăre separată mecanic, carne lucru curcan (10%).

Or, potrivit Anexei 1 din Ordinul menţionat (n.r. ordinul privind comercializarea produselor din carne) produsul ar fi trebuit să conţină ca materie primă, în primul rând, carne (după caz, carne porc, carne vită, oaie şi capra, pasăre sau carne provenită de la alte specii admise în consumul uman) şi, în subsidiar, alte ingrediente precum: carne de porc sau de pasăre separată mecanic, subproduse comestibile de abator (sorici, piele pasăre, ţesuturi conjunctive vită, sub formă de emulsie, etc.)” arata Judecătoria Vaslui.

Sursă foto: captură Youtube