Ce riscă Prințul Joachim după ce s-a infectat cu noul coronavirus la o petrecere cu 27 de oameni în Spania: “Regret profund acțiunile mele”

Publicat: 01/06/2020 | 16:59

Familia Regală a Belgiei este în mijlocului unui scandal, după ce Prințul Joachim a mers recent la o petrecere cu 27 de oameni în Spania, unde a contractat noul coronavirus. Acum, nepotul Regelui Philippe al Belgiei este pregătit să își asume pedeapsa pentru acțiunile sale. În aceeași situație sunt și celelalte persoane care au participat la aveniment.

Nu rata: Mare atenție la uscătoarele de mâini! Reprezintă o sursă mare de infectare cu noul coronavirus

Ce riscă Prințul Joachim după ce s-a infectat cu noul coronavirus la o petrecere cu 27 de oameni în Spania

Ieri, într-o declarație, Prințul Joachim al Belgiei și-a cerut scuze pentru gestul său și a spus că “va accepta consecințele”, relatează jurnaliștii de la BBC.

“Regret profund acțiunile mele. Îmi cer scuze că nu am respectat toate măsurile de carantină din timpul călătoriei mele. În aceste momente dificile, nu am vrut să jignesc pe nimeni”, a mai afirmat nepotul Regelui Philippe al Belgiei în același comunicat.

Prințul Joachim, dar și toți cei care au fost la petrecere ar putea fi amendați cu până la 10.000 de euro.

Află și: CIUDAT. Un nou caz de COVID-19 le ridică semne de întrebare medicilor din Botoșani

În vârstă de 28 de ani, Prințul Joachim al Belgiei a călătorit în Spania în interes profesional pe 26 mai. La două zile după ce a ajuns pe pământ spaniol, s-a numărat printre invitații prezenți la o petrecere în orașul Cordoba. Ulterior, el a început să se simtă rău și a fost depistat pozitiv cu boala rară din China, COVID-19. Potrivit regulilor din Cordoba, la orice activitate socială pot participa cel mult 15 persoane. Poliția spaniolă a început o anchetă după petrecerea la care a participat Prințul Joachim. În prezent, toți cei 27 de petrecăreți sunt în carantină. Prințul Joachim, fiul cel mai mic al prințesei Astrid și al 10-lea în linie la tronul belgian, prezintă simptome ușoare ale virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Cercetătorii au vești triste pentru femeile însărcinate după ce au încheiat un studiu privind pericolul infecției cu noul coronavirus

Spania se află în plin proces de relaxare a unora din cele mai dure restricții impuse în Europa.