Ce restricții sunt impuse la maratonul din Tokyo, din cauza epidemiei de coronavirus!

Publicat: 17/02/2020 | 20:19

Maratonul de la Tokyo este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2020 şi sportivii japonezi vor profita de acest concurs pentru a-şi asigura calificarea la evenimentul care are loc la vară. Organizatorii, însă, vin cu reguli stricte în acest an.

”Fundația Maratonului de la Tokyo se pregătește pentru ediția din acest an a evenimentului (ce va avea loc pe 1 martie n.r.) și implementează măsuri preventive de securitate. Dat fiind că în Tokyo au fost confirmate 19 cazuri de coronavirus, evenimentul nu va avea amploarea ateptată” au anunțat organizatorii, într-un comunicat postat pe site-ul fundației.

Conform organizatorilor, în acest an, la eveniment vor participa doar alergătorii de elită și cei în scaune cu rotile. Amatorii fiind excluși din competiție. În total, la cursă ar fi trebuit să participe peste 38.000 de alergători, așa cum s-a întâmplat în toate celelalte ediții de anul trecut.

La nivel mondial au fost înregistrat 71.204 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirsu, denumit recent Covid-19. Din numărul total al deceselor, 1,766 au fost înregistrate în China, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia și uunul în Franța.

Maratonul de la Tokyo este și un eveniment de calificare la Jocurile Olimpice. Printre sportivii care vor concura se numără și Suguru Osako, deținoătorul recordului Japoniei și Yuta Shitara, fost deținător al recordului, potrivit News.ro.