Ce reprezintă, de fapt, linia punctată care apare pe cerul Iașului. Elon Musk este direct responsabil. FOTO

Publicat: 26/04/2020 | 10:29

Sateliţii artificiali din Constelaţia Starlink pot fi observați şi pe cerul din România, mai exact la Iași, de la ora 21:30. Aceștia au fost lansați de SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk de la SLC-40, cu scopul de a crea o rețea care să ofere acces ia Internet de mare viteză în întreaga lume, localizată în spațiu.

VEZI AICI: AȘA ARATĂ ROMÂNIA FILMATĂ DIN SPAȚIU! A FOST SURPRINSĂ DE UN SATELIT EUROPEAN

Potrivit ziaruldeiasi.ro, obiectivul lui Elon Musk pentru spațiu este să înconjoare planeta cu internet cu Starlink, o rețea de sateliți care să ofere acces online la informații oriunde te-ai afla. Până acum, a lansat 422 de sateliți pentru completarea rețelei.

AVERTISMENT. Specialiştii în securitate cibernetică: Fraudele pe internet cresc în vremuri de criză

Obiectivul lui Elon Musk este ca serviciul să conecteze utilizatorii la viteze mari de acces la internet, wireless, iar grijile că e avariat vreun cablu sau că dezastrele naturale pot distruge infrastructura să dispară. Starlink ar trebui să fie o rețea de internet globală, iar sateliții reprezintă infrastructura de conectivitate. Pentru început, Starlink va acoperi SUA și Canada.

NU RATA: ELON MUSK, DECIZIE RADICALĂ. A ȘTERS PAGINILE SPACEX ȘI TESLA DE PE FACEBOOK. CE L-A DETERMINAT SĂ PROCEDEZE ASTFEL

În trei luni, Elon Musk va începe perioada de testare, după care, în șase luni, va face o testare beta cu mai mulți utilizatori.