Ce pedepse dure riscă directorii care îi obligă pe salariați să meargă la școală! A fost declarată pandemie din cauza coronavirusului

Publicat: 11/03/2020 | 20:52

Pedepse dure pentru directorii care îi obligă pe salariați să meargă la școală! În această după-amiază, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că epidemia de COVID-19 s-a transformat într-o pandemie globală, având în vedere că noul coronavirus s-a răspândit pe mai multe continente.

Citește și: Imagini terifiante pe străzile din China! E ca-n Războiul Stelelor! VIDEO

Amendă sau închisoare pentru directorii care îi obligă pe salariați să meargă la școală

În ultimele zile, în România au fost confirmate pozitiv cu coronavirus mai multe persoane, motiv pentru care autoritățile au luat o serie de măsuri drastice. Printre acestea se numără și închiderea ușilor grădinițelor, școlilor, liceelor și facultăților din întreaga țară până la sfârșitul acestei luni. Din păcate, directorii unor unități de învățământ își obligă angajații să vină la serviciu. Motivul incredibil ar fi pentru că așa trebuie, au spus unele surse, relatează spynews.ro.

Citește și: Restaurantele care livrează mâncare la domiciliu au înregistrat creșteri enorme de comenzi, datorită coronavirusului! Ce alte afaceri prosperă în această perioadă

Printre cei care nu au respectat noile legi impuse de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ se numără și cadrele didactice dintr-o școală din județul Argeș. Acolo, tot personalul unității de învățământ se afla la punctul de lucru. Dacă sunt prinși că nu respectă regulile impuse în această perioadă cumplită pe care o traversează întreaga omenire, directorii școlilor riscă să se aleagă cu o amendă uriașă sau să li se facă dosar penal, conform noilor legi intrate în vigoare.

Citește și: Măsuri împotriva coronaviruslui. Ce se întâmplă cu mall-urile

În această seară a fost confirmat al 39-lea caz de îmbolnăvire cu virusul mortal din China. Este vorba de un bărbat de 52 de ani din Constanța, care susține că nu a intrat în contact cu nicio perosană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

OMS a declarat pandemie din cauza coronavirusului (COVID-19)

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că în întreaga lume sunt mai mult de 118.000 cazuri în 114 de țări și peste 4.291 de oameni și-au pierdut viața. Oficialul a mai afirmat că numărul cazurilor în afara Chinei s-a multiplicat de 13 ori în ultimele două săptămâni.