Acasă » Exclusiv » Ce pedeapsă a primit hoțul care l-a jefuit pe milionarul de la Loto

Ce pedeapsă a primit hoțul care l-a jefuit pe milionarul de la Loto

De: Răzvan Scarlat 12/04/2021 | 23:40

Cristian Voiculescu, hoțul care l-a jefuit pe Iulian Constandachi, devenit celebru după ce a câștigat premiul cel mare la Loto, și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, ce au decis magistrații de la Judecătoria Mangalia.

În 2009, Iulian Constandachi a luat potul de 11 milioane de euro și s-a retras în localitatea 2 Mai, aflată pe litoralul românesc. Gălățeanul a adandonat meseria de pompier și s-a apucat de afaceri în domeniul turismului. În primă fază, a cumpărat o pensiune, care a mers foarte bine. Ulterior, a decis să se extindă și a mai achiziționat una. În plus, a început să contruiască la malul mării un camping cu cinci căsuţe duplex, unde chiar el era șef de șantier.

Milionarul de la Loto a avut grijă și de el. Și-a cumpărat trei mașini de lux și o vilă, pe care a decorat-o cum și-a dorit. Avea, însă, să treacă printr-o situație pe care nimeni nu și-a dorește. Iulian Constandachi avea un vecin, Cristian Voiculescu, pe care îl mai ajuta, ocazional, cu haine, bani și mâncare. Ba chiar îl plătea ca să îi facă anumite treburi la vila din 2 Mai. Acesta avea, însă, să-l jefuiască pe fostul pompier.

Vecinul i-a furat 5.000 de lei din vilă

Totul s-a întâmplat când Iulian Constandachi se afla în vacanță. Înainte să plece, afaceristul i-a lăsat 500 de lei vecinului, ca să nu ducă lipsă de nimic câteva zile. Cristian Voiculescu i-a băut, însă, alături de prieteni, la birtul din localitatea 2 Mai. După ce banii s-au dus, bărbatul s-a dus glonț la vilă, pentru că știa că pe undeva se află 5.000 de lei, bani cu care gălățeanul vroia să achiziționeze materialele necesare pentru a construi un mic trotuar. I-a luat și pe aceștia, deși, evident, nu avea permisiunea!

La patru zile distanță, milionarul de la Loto a revenit acasă. Atunci a aflat cum a ales Cristian Voiculescu să-i răsplătească încrederea. Hoțul și-a recunoscut fapta, iar procurorii l-au trimis în judecată pe tânărul de 31 de ani. După mai multe termene, magistrații de la Judecătoria Mangalia au ajuns la o decizie, pe care CANCAN.RO o prezintă în exclusivitate.

În 2009, Iulian Constandachi a câștigat 11 milioane de euro la Loto

Decizia magistraților

Cristian Voiculescu s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare, însă va trebui să fie foarte atent pe viitor și să respecte anumiți termeni impuși de instanță. În caz contrar, poate ajunge după gratii.

Condamnă pe inculpatul Voiculescu Cristian la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În baza art. 66 alin. 1 lit. a şi b şi alin. 3 C.pen. interzice inculpatului, pe o durată de 1 an, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 91 C. pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Mangalia.

Ce măsuri trebuie să respecte

Potrivit legii, hoțul care l-a jefuit pe milionarul de la Loto trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere dacă vrea să fie, în continuare, liber. Nu mai are voie, practic, să calce din nou strâmb.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv:

– să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate”, au mai stabilit judecătorii.

90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității

De asemenea, Cristian Voiculescu trebuie să presteze, pe durata termenului de supraveghere, muncă în folosul comunității, fără să fie plătit.

În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpatul să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei comunei Limanu sau Polaris M Holding SA Mangalia”, a mai decis instanța.

Trebuie să returneze cei 5.000 de lei furați

Asta nu este, însă, tot. Trebuie să-i restituie lui Iulian Constandachi suma de 5.000 de lei, pe care a furat-o din vila afaceristului originar din Galați.

În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În temeiul art. 397 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 19 C.pr.pen., cu trimitere la art. 1357 C.civ, admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Constandachi Iulian. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei, reprezentând prejudiciu material”, au mai stabilit magistrații.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Dan Ciotoi, după ce a fost operat de cancer la colon: „Eram pregătit să îmi fac testamentul”
Dan Ciotoi, după ce a fost operat de cancer la colon: „Eram pregătit să îmi...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...