Ce părere are Selly despre cursurile online, în contextul epidemiei de coronavirus: „Este singura soluție pe care o avem”

Publicat: 24/03/2020 | 16:10

Epidemia de coronavirus a dus la suspendarea cursurilor, astfel că elevii fac acum școală online. Despre acest aspect a vorbit și Selly, vloggerul preferat al adolescenților, care tratează cu maximă seriozitate situația de criză în care ne aflăm. 

Selly, vloggerul preferat al adolescenților a vorbit deschis despre epidemia de coronavirus, dar și despre cum vede el cursurile online pe care le susțin profesorii, în contextul pandemiei de Covid-19. Pentru digi24.ro, vloggerul a dezbătut mai multe probleme și a menționat faptul că și lui îi este greu, în cazul în care urmează să susțină examenul de Bacalaureat și nu se știe nimic cert despre acest lucru.

De asemenea, Selly a vorbit și despre posibilitatea de repetare a anului școlar, spunând că acest lucru ar fi o reală problemă.

„Tind să cred că ce a spus ministrul a fost cumva justificat având în vedere situația actuală. Sunt de acord că în momentul de față nu putem prezice cu exactitate cum va evolua această pandemie. Și, deși mie nu mi se pare deloc că repetarea anului este o opțiune bună, ea poate fi luată în calcul dacă această situație ar ajunge extrem de gravă. Dacă se va concretiza vreodată această anulare a anului școlar vom avea lucruri mult mai rele de care să ne îngrijorăm. (…)

Eu nu cred că școala online este o soluție bună. Este singura soluție pe care o avem. (…) Nu poți să faci școală online așa cum ai face-o față în față. Sunt sacrificii imense care se fac în procesul pedagogic. (…) Nu poți să comunici cu un elev atât de bine, nu poți să-i explici unele lucruri prin videoconferință cum ai putea când ai o tablă în fața ta. Dar cred că cei care au nevoie să se pregătească pentru examene și nu au alte surse pot să învețe și online” a spus Selly, pentru sursa citată.