Ce nu lipseşte de pe masa de Crăciun a vedetelor?

Publicat: 09/12/2020 | 12:44

Crăciunul este o sărbătoare pe care toţi o aşteaptă cu mare drag, inclusiv vedetele, dar mesele pentru această sărbătoare sunt apreciate de toate persoanele, indiferent de statutul social. Mulţi se întreabă cum este Crăciunul în casele vedetelor. Ei bine, nu foarte diferit de al persoanelor care nu au legătură cu lumea mondenă. Cele mai multe vedete mioritice nu mănâncă delicatese sau preparate străine de Crăciun. Preparatele tradiţionale se regăsesc şi pe mesele lor, la fel cum sunt prezente pe toate mesele romanilor.

Sarmalele şi mămăligă fac deliciul mesei de Crăciun în cele mai multe case, deşi…

Greu de crezut că toate vedetele din România gătesc sarmale şi pun de mămăligă. Dar asta nu înseamnă că nu le place să le aibă pe mese, chiar dacă pentru asta aleg locaţii departe de casă, în Maramureş, de exemplu, pentru a se bucura de tot ce înseamnă sărbători tradiţionale. În această perioadă cei mai mulţi uita de diete şi mănâncă ce mănâncă tot romanul, de la sărmăluţe delicioase, la piftia, cârnaţii şi preparatele din porc.

„Cei mai mulţi” este generalist spus, pentru că există şi categoria celor care se menţin stoic pe poziţii şi nu trişează nici de sărbători, preferând să mănânce preparate light, din peşte şi pui. Alegând ca feluri principale astfel de preparate, nu au motive să se simtă vinovaţi pentru că la desert se bucura de savoarea unor prăjituri delicioase şi torturi Art Dessert, cofetărie preferată de mulţi. Preparatele light au rolul de a contrabalansa desertul, dulciurile de Crăciun fiind cu adevărat fabuloase.

Torturile, prăjiturile şi cozonacii sunt delicii la care e imposibil să se renunţe tocmai de Crăciun

Potrivit Art Dessert, torturile sunt unele dintre cele mai des întâlnite preparate de Crăciun în toate casele, pentru că ajută fiecare familie să intre în atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă. Gama de torturi dintr-o cofetărie bună se adresează tuturor persoanelor, inclusiv vedetelor, pentru că sunt create de cofetari profesionişti, astfel încât să răspundă chiar şi celor mai exigente cerinţe. Torturile în forme speciale sau torturile clasice, aromate şi însiropate, ca la mama acasă, devin vedetele meselor de Crăciun în aproape toate casele din România.

Bineînţeles, cozonacul este o altă vedetă culinară la care nu se renunţa de Crăciun. Cu cât mai pufos şi mai bine crescut, cu atât mai bine.

Ce-ar mai fi? Desigur, fructele şi salatele

Pe lângă preparatele tradiţionale şi deserturile savuroase, salatele şi fructele nu lipsesc de pe masa de sărbători a vedetelor. Deoarece sărbătorile se fac fie în familie, fie între prieteni, preferinţele culinare diverse ale grupului trebuie să fie îndeplinite şi astfel masa de sărbători este una bogată şi cât mai cuprinzătoare.

Fructele de sezon aşa cum sunt citricele, care umplu încăperea cu aromă specifică sărbătorilor de iarnă, nu lipsesc de Crăciun din casele romanilor, indiferent de statutul social, iar vedetele nu fac excepţie de la această regulă. De asemenea, pentru cei care prefera doar preparate dietetice sau pentru vegetarieni, salatele calde şi reci sunt o adevărată desfătare a simţurilor.

După cum se poate vedea, mesele vedetelor nu diferă cu mult de mesele de sărbătoare ale tuturor romanilor. Indiferent de statutul social, romanii adora preparatele tradiţionale de sărbători şi mai ales deserturile. Chiar dacă preparatele specifice sunt variate şi cuprinzătoare, torturile rămân vedetele sărbătorilor de iarnă, iar atunci când sunt realizate de cofetari cu experienţă, care ştiu să combine arome delicioase cu un design perfect, aceste mici escapade dulci se transformă în experienţe culinare inedite.