Ce ne „rezervă” anul 2021 în materie de cutremure

Publicat: 02/01/2021 | 23:29

Anul care tocmai s-a retras din peisaj ne-a ferit de cutremure majore, dar ne-a dat virusul care a înspăimântat lumea! Pentru noul an, vaccinul anti-COVID își va face, sperăm cu toții, treaba! Cât despre seisme, previziunile sunt împărțite. Profesorul Mărmureanu predă o diagramă științifică, prezicătoarele ne sperie cu visul unei nopți de …coșmar! CANCAN.RO vă prezintă previziunile cele mai „avizate”, dar și argumentele care stau la baza lor.

De la seismul din 4 martie 1977, întreaga Românie a rămas cu o „sensibilitate” crescută legată de subiect. Orice cutremur, cât de mic, petrecut pe teritoriul țării sau în apropierea granițelor, trezește spaime greu de imaginat pentru cine nu a auzit cum scrâșnesc cărămizile într-un bloc construit pe vremea comunismului, în timpul unui seism care trece de magnitudinea 5.

De remarcat că, statistic, cutremure cu magnitudinea 6 și peste apar în zona seisimică Vrancea aproape la fiecare 10 ani, cutremure cu magnitudinea 7 la fiecare 33 ani, în timp ce cele cu magnitudinea de peste 7,5 la fiecare 80 de ani. Și totuși ce ne așteaptă în 2021? Cutremurele ne-au invadat, în ultimii ani.

Și câte trei într-o zi, doar că magnitudinea și adâncimea contează, iar acestea au fost de natură de a nu ne zgudui puternic. Mai puțin peste granițe, unde Turcia, Grecia, mai nou, Croația au avut parte de scene de groază, cu morți și răniți. Care sunt previziunile pentru anul 2021? (CITEȘTE ȘI: CE PREVIZIUNI ÎNFRICOȘĂTOARE A FĂCUT NOSTRADAMUS PENTRU 2021. FOAMETE, FURTUNI SOLARE, ASTEROIZI, CUTREMURE ȘI CIPURI ÎN CREIER)

Maria Ghiorghiu a făcut o prezicere care îi înspăimântă pe români

Previziunea de groază a Mariei Ghiorghiu

Ne strânge puțin spatele când auzim previziunea cunoscutei prezicătoare Maria Gheorghiu: un mare cutremur se va abate. A fost făcută în ultima lună a anului trecut, cu trimitere la noul an. Ar fi victime și pagube mateiale. „În această dimineață, deși eram preocupată cu alte treburi prin casă, aud un glas care mă întreabă: Nu-i așa că ai prevăzut un cutremur foarte mare? Ai prevăzut! Apoi, văd o încăpere înspre Sud, posibil Sud – Est, unde la un birou stau două tinere de vorbă. Cea care mă întrebase era brunetă și cu părul lung și ondulat. Mă privește tristă în ochi, apoi îmi spune să privesc spre stânga sa, înspre Sud, clipă în care văd numai blocuri dărâmate, străzi cu munți de moloz. Era o adevarată și cumplită catastrofă! (NU RATA: HOROSCOP LUNAR. PREVIZIUNI PENTRU LUNA IANUARIE 2021)

Pe ici, colea se mai vedea câte un bloc de locuințe în picioare sau câte un perete al blocului… Un DEZASTRU ! Dragii mei, eu nu știu unde sau când anume va veni acest cutremur foarte mare, datoria mea a fost să scriu în doar câteva minute ceea ce mi s-a grăit și mi s-a arătat. Voi reveni cu amănunte dacă le voi avea la un moment dat, adică de Sus, de la duhul cel prea sfânt!”, a fost anunțul de coșmar al Mariei Ghiorghiu.

Gheorghe Mărmureanu, unul dintre cei mai cunoscuți seismologi români

Gheorghe Mărmureanu: “Putem avea şi 60 de cutremure!”

Seria cutremurelor nu reprezintă o îngrijorare, cel puțin în viitorul apropiat, pentru seismologul Gheorghe Mărmureanu, care spune că, de fapt, acestea nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea. Acesta susține că abia în aproximativ 20 de ani, țara ar putea fi lovită de un seism puternic. (VEZI AICI: CE A PREZIS BABA VANGA PENTRU 2021. VA FI GĂSIT LEACUL CANCERULUI, DAR VOR URMA CATACLISME ȘI UN… „DRAGON”)

“Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.