Ce ne aşteaptă, de fapt, după Paşte! Anunţul terifiant: De ce va exploda numărul cazurilor de coronavirus, de fapt

Publicat: 16/04/2020 | 08:37

Pandemia de coronavirus din România încă generează panică, iar după cum au anunțat specialiștii, nici măcar nu am atins vârful epidemiei. Se preconizează că acest vârf al infectărilor se va produce imediat după Paște, atunci când numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus va crește considerabil. 

După ce Raed Arafat și Nelu Tătaru au povestit că vârful pandemiei de coronavirus din România se va situa undeva după Paște, Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a afirmat faptul că după Paște va crește foarte mult numărul de cazuri de infectare cu COVID-19.

REACȚIE. Trei partide cer demisia lui Marcel Vela: Trebuie să plece! Acum, nu mai târziu

De asemenea, Doina Azoicăi a menționat faptul că distanțarea socială ne poate salva de un eventual dezastru provocat de infectarea cu COVID-19.

„Printr-o deducție logică, nu doar matematică, după Sărbătorile de Paști va crește foarte mult numărul de cazuri și probabil că după această perioadă se vor cumula mai multe cazuri și va constitui așa-zisul vârf al epidemiei în România.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile, care va fi înțelegerea și responsabilitatea populației vizavi de faptul că măsurile de distanțare socială trebuie păstrate, suntem în perioadă a ascendență a epidemiei și aceste măsuri categoric nu trebuie relaxate, ci dimpotrivă trebuie ținut cont de ele” a spus președintele Societății Române de Epidemiologie, la Antena 3.