Ce n-au știut Iohannis și Arafat când au anunțat ieșirea din izolare după 15 mai: chiar atunci se sărbătorește…

Publicat: 23/04/2020 | 07:46

Klaus Iohannis, președintele țării, a anunțat că românii vor scăpa de restricțiile impuse de ordonanțe după data de 15 mai, iar Raed Arafat a făcut unele precizări despre ce va însemna acea perioadă. (CITEȘTE ȘI: Un medic de la Spitalul “Victor Babeș”, despre COVID-19: “Unii pacienți nu realizează gravitatea! Duci boala pe picioare până…”)

Niciunul dintre ei nu a știut că acea zi, 15 mai, este una aniversară! Și puțini români știu de acea importantă zi.

Anunțul făcut de Iohannis: de pe 15 mai, relaxare a restricțiilor

Anunțul a fost făcut de șeful statului miercuri, 22 aprilie. „Am avut astăzi o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa-numitul plan de relaxare. (NU RATA: Totul s-a ”jucat” pe Facebook! Răspunsul inedit făcut de Marcel Vela: ce se întâmplă cu nunțile planificate în mai și iunie VIDEO)

Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. (…) Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun”, a spus Klaus Iohannis.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. „Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile”, a spus Arafat.

15 mai, Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei se sărbătorește pe 15 mai, adică exact atunci când românii ies din restricțiile date de pandemia de coronavirus.

AFLĂ ȘI: Marcel Vela, anunț important pentru persoanele +65 de ani. “Avem în analiza o relaxare a programului!” Ce li se pregătește vârstnicilor

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

Începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție, scrie antena3.ro.

CITEȘTE AICI: Anunț oficial de la Guvernul României. Ce se va întâmpla începând cu 15 mai cu interdicțiile impuse de Ordonanțele Militare

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.