Ce meserie avea regretatul Costin Mărculescu pe vremea lui Nicolae Ceauşescu

Publicat: 17/06/2020 | 10:00

Moartea lui Costin Mărculescu a șocat întreaga lume a showbiz-ului românesc. Era actor și cântăreț, dar devenise celebru de-a lungul timpului și pentru desele apariții în cadrul emisiunilor de divertisment. Puțină lume știe însă ce meserie avea Mărculescu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Ce făcea Costin Mărculescu pe vremea comunismului

Costin Mărculescu s-a născut pe 29 iunie 1969, la Craiova. Încă din adolescență, a fost atras de lumea actoriei. Puțină lume știe însă că Mărculescu și-a făcut debutul în televiziune la o vârstă foarte fragedă. Avea doar 15 ani atunci când a jucat în piesele televizate ”Misiune specială” și ”Ecaterina Teodoroiu”. Un an mai târziu, în 1985, a luat primul contact și cu cinematografia. Regizorul Cristiana Nicolae i-a găsit un rol în filmul ”Al patrulea gard lângă debarcader”.

În perioada în care Ceaușescu se afla la conducere, Costin Mărculescu era doar un tânăr adolescent, cu aspirații mari și care prinsese gustul actoriei. În 1986 a venit și marele succes. Avea doar 17 ani când a jucat în celebrul film ”Liceenii”, unde a lucrat alături de nume mari din România, dar și cu actori tineri, de perspectivă. Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu, Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț sau Cesonia Postelnicu au făcut parte din distribuția filmului regizat de Nicolae Corjos.

În 1989, anul în care comunismul a luat sfârșit în România, Mărculescu avea 20 de ani și începuse studiile la Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale. A absolvit 4 ani mai târziu, în 1993.

Perioada de glorie din anii ’90

După căderea comunsimului, Costin Mărculescu s-a îndreptat către afaceri și și-a deschis o agenție de fotomodele, care îi purta numele. A avut un real succes în acest domeniu, compania sa fiind la un moment dat cea mai cunoscută din România. 10.000 de persoane erau înscrise la această agenție. Copii, dar și adolescenți, cu toții erau dornici să ajungă să defileze pe marile podiumuri de modă.

În plus, Mărculescu organiza spectacole în toată țara, inclusiv la Sala Palatului. În cadrul acestora, erau invitați să cânte marii artiști ai României, pe care Mărculescu îi plătea. În 2002 a dat lovitura, când a reușit să-l cheme la unul dintre spectacolele sale pe Toto Cutugno.

Afacerile i-au mers de minune lui Costin Mărculescu până în anul 2011. Atunci, în urma unor certuri cu asociata lui, Carmen Pleșea, a început și declinul lui Mărculescu. Pleșea l-a acuzat că ar fi ”pește” și de acolo au pornit scandalurile. Mărculescu nu a avut cum să evite falimentul afacerii sale. Mai mult, a rămas și cu datorii foarte mari la bancă.