Ce mesaj a transmis Regina Marii Britanii poporului în plină epidemie de coronavirus! „Toți avem un rol vital de jucat ca indivizi – astăzi și în zilele, săptămânile, lunile următoare”

Publicat: 19/03/2020 | 21:50

Epidemia de coronavirus s-a extins în mai toate țările. Nici în Marea Britanie situația nu este prea bună. Până acum au fost confirmate peste 2700 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr de 138 de decese. 

În acest context, Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj oamenilor, în care le atrage atenția asupra situație tragice și îi avertizează ca va urma o perioadă și mai grea. (CITEȘTE ȘI: REGINA MARII BRITANII, MĂSURI DE SIGURANȚĂ DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

“Așa cum Philip și cu mine am ajuns astăzi la Windsor, știm că foarte multe persoane și familii din Marea Britanie și din întreaga lume intră într-o perioadă de mare preocupare și incertitudine.

Toți am fost sfătuiți să ne schimbăm rutinele obișnuite și obiceiurile de viață pentru binele mai mare al comunității în care trăim și, în particular, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili dintre aceștia. Suntem enorm de recunoscători pentru expertiza și dedicația oamenilor noștri de știință, a cadrelor medicale, a serviciilor de urgență și a celor publice, dar acum mai mult decât oricând în trecutul recent, toți avem un rol vital de jucat ca indivizi – astăzi și în zilele, săptămânile, lunile următoare. ”, se arată în declarația reginei.

Regina a mai transmis că toată lumea este pusă în fața unei provocării destul de mari și că este necesar ca oamenii să nu fie egoiști, să se mobilizeze și se gândească la binele general. (VEZI ȘI: ALEXANDRA DINU PRINSĂ ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS ÎN ITALIA: „ACUM E GOL, GOL, GOL. E INCREDIBIL. ÎN TIMPUL ZILEI CRED CĂ VĂD VREO DOUĂ-TREI PERSOANE”)

Regina Elisabeta a II-a are 93 de ani și conduce Coroana britanică de 66 de ani.