Ce mesaj a apărut pe contul de Facebook al Sorinei Pintea

Publicat: 05/03/2020 | 12:06

Sorina Pintea este arestată preventiv pentru 30 de zile. Ce mesaj a apărut pe contul de Facebook al fostului Ministru al Sănătății, după ce Sorina Pintea ar fi fost îmbrâncită de agenții de poliție.

Este anchetă în Poliţia Română, după ce Sorina Pintea a fost transportată încătuşată. Sindicaliştii din poliţie susţin că agenţii au respectat întocmai procedurile, în timp ce avocata fostului ministru declară că agenţii au îmbrâncit-o şi au umilit-o pe drumul de la Arestul Central la policlinica MAI.

Echipa Sorinei Pintea a publicat un mesaj pe contul ei de Facebook în care cere ca justiția să facă dreptate. (CITEȘTE ȘI: VIORICA DĂNCILĂ SARE ÎN APĂRAREA SORINEI PINTEA: „SUFERINȚA EI NU E MIMATĂ”)

„Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!

Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor!

Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!
#respect #demnitate #stopabuzurilor #incetatitortura #justiție”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al fostului ministru şi semnat „echipa Sorinei”.

Sorina Pintea a ajuns DNA

Procurorii DNA au percheziţionat vineri biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, unde aceasta este manager.Surse judiciare susţin că ancheta DNA cate o vizează pe Pintea are legătură cu achiziţii de materiale sanitare de către unitatea medicală. (VEZI ȘI: AVOCATUL SORINEI PINTEA: ”NU A MÂNCAT NIMIC DE 72 DE ORE! ESTE TORTURATĂ PSIHIC!”)

La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta a fost premuată fiind transportată la Bucureşti. Un jurnalist local din Baia Mare, Vasile Dale, a prezentat invocând surse, două scenarii legate de circumstanţele care au dus la declanşarea anchetei DNA împotriva fostului ministru Sorina Pintea.

Conform primului scenariu, în biroul fostului ministru al Sănătăţii s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curăţenie şi dezinfectanţi, pentru o discuţie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Judeţean Baia Mare, căreia i-ar fi spus că ”e pentru doamna Pintea”, moment în care au intervenit procurorii DNA.