Ce medicament NU trebuie să iei în caz de CORONAVIRUS!

Publicat: 15/03/2020 | 09:48

Franța este unul dintre statele lovite puternic de coronavirus. Olivier Véran, ministrul Sănătății și medic neurolog de profesie, a anunțat că antiiflamatoarele folosite la tratarea COVID – 19 pot agrava boala și recomandă utilizarea paracetamolului, nu a ibuprofenului sau cortizonului.  

Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor în agravarea infecţiei. În caz de febră, luaţi paracetamol. Dacă deja luaţi medicamente antiinflamatoare, cereţi sfatul medicului”, a anunțat Olivier Véran, ministrul francez al Sănătății.

(VEZI AICI: CE ÎNSEAMNĂ PENTRU ROMÂNIA STAREA DE URGENȚĂ. MARE ATENȚIE)

Oficialii din sănătate subliniază că medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infecţioase, pentru că acestea tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că pacienţii ar trebui să aleagă paracetamol pentru că „reduce febra fără a contraataca inflamaţia”.

La rândul lui, Jean-Louis Montastruc, şeful departamentului de farmacologie de la un spital din Toulouse, a declarat pentru RTL Radio: „Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul complicaţiilor când există febră sau infecţie”.

(NU RATA: CELE 10 LUCRURI CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SCENARIUL III AL EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA)