Ce măsuri se vor lua după relaxarea de Paște. Raed Arafat a făcut anunțul

Publicat: 04/05/2021 | 08:20

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște. 

Potrivit declarațiilor făcute de Raed Arafat, pentru ca România să revină la normalitate este nevoie ca procesul de vaccinare să se desfășoare în continuare.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate.
În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

CITEȘTE ȘI RESTAURANTELE ȘI CINEMATOGRAFELE SE REDESCHID DE LUNI ÎN BUCUREȘTI

Medicii de familie se implică în campania de vaccinare

Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine.

Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

VEZI ȘI INCIDENȚA A SCĂZUT LA 2,42 LA MIE ÎN BUCUREȘTI. ANUNȚUL FĂCUT DE PREFECTUL ALIN STOICA

Sursă foto: captură video Antena 3