Ce măsuri de austeritate va lua Guvernul, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Florin Cîțu: „Avem o crestere a cheltuielilor”

Publicat: 07/04/2020 | 07:28

România a fost puternic lovită din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus. După ce Klaus Iohannis a menționat acest aspect și a mărturisit că este nevoie de o reevaluare a cheltuielilor din spațiul public, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a făcut o precizare de ultimă oră. 

În contextul spuselor lui Klaus Iohannis, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a precizat ieri, la Palatul Victoria, că Guvernul va trebui să ia anumite măsuri de austeritate, din cauza pandemiei de coronavirus cu care ne confruntăm acum.

LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI | Prima ţară din Europa care vrea să ofere un venit minim universal

Mai mult, Florin Cîțu a declarat că este necesară o reevaluare a tuturor cheltuielilor, ținând cont de faptul că salariile multor români au fost afectate de această perioadă grea în care ne aflăm.

  • „Am prezentat in prima lectura prima rectificare bugetara. Majoritatea fondurilor se vor duce catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Sanatatii vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel putin un miliard de lei. In ce priveste somajul tehnic si alte forme de ajutor am suplimentat cu cel putin 7 miliarde lei pentru a ne asigura ca pe perioada starii de urgenta fondurile sunt acolo.
  • Efortul bugetar e foarte mare in acest moment. Avem o crestere a cheltuielilor si o scadere a veniturilor. Deficitul pe anul 2020 creste semnificativ si asta inseamna si o finantare mai complicata in aceasta perioada. In acest context ne uitam la o reevaluarea a cheltuielilor bugetare pentru tot anul” a precizat Florin Cîțu, despre măsurile pe care urmează să le ia Guvernul.