Ce măsuri a luat Vladimir Putin împotriva epidemiei de coronavirus! O săptămână de concediu cu plată pentru toți rușii

Publicat: 25/03/2020 | 22:36

Epidemia de coronavirus a ajuns și în Rusia. În prezent, au fost confirmate 658 de cazuri de persoane infectate, dintre care trei decese. Pentru a opri răspândirea virusului, Vladimir Putin a apelat la unele măsuri de prevenție.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a decretat o săptămână de concediu plătit pentru toţi salariaţii ruşi, scrie Agerpres. De asemenea, a anunțat și amânarea referendumului privind o reformă a Constituţiei. Votul prevăzut pentru 22 aprilie asupra reformei constituţionale vizează, în special, un nou mandat al președintelui, pentru anul 2024.

Pentru a opri propagarea virusului COVID-19, ruşii nu vor lucra săptămâna viitoare, până pe 5 aprilie, dar îşi vor primi salariile. Deși oamenii o să stea acasă nu au fost impuse interdicţii de circulaţie, ca în alte țări. Magazinele şi principalele administraţii rămân deschise. (CITEȘTE ȘI: CE A FĂCUT MEGHAN MARKLE CU PUŢIN TIMP ÎNAINTE CA PRINŢUL CHARLES SĂ FIE DEPISTAT POZITIV: „POATE AŢI MAI VĂZUT SAU AUZIT ASTA, DAR…”)

Din seria de măsuri adoptate de Rusia mai fac parte și extinderea tuturor alocaţiilor şi indemnizaţiilor sociale timp de şase luni, pauze de la rambursarea creditelor pentru cetăţeni şi majorarea alocaţiei de şomaj. (VEZI ȘI: TAROM A ANULAT TOATE CURSELE INTERNE. DE JOI AERONAVELE NU VOR MAI ZBURA NICI FRANȚA SAU GERMANIA)

În ce priveşte companiile, Putin a anunţat o amânare a plăţii impozitelor şi ratelor la credite pentru întreprinderile mici şi mijlocii timp de şase luni.

Chiar dacă Rusia nu a fost foarte grav afectată, până în acest moment, economia ţării a avut totuși de suferita din cauza crizei mondiale provocată de pandemie, pe fondul prăbuşirii preţului la ţiţei şi al devalorizării rublei.