Ce mâncau Nicolae Ceaușescu și Elena în noaptea de Revelion. Meniul era o bombă calorică!

Publicat: 30/12/2019 | 21:29

Dictatori comuniști fiind, Elena și Nicolae Ceaușescu nu sufereau din pricina lipsei alimentelor, așa cum o făcea un popor întreg. Iar în noaptea de Revelion, meniul era unul preferențial, cu de toate. Ce mâncau, concret, soții Ceaușescu în noaptea dintre ani?

În volumul „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, Mihaela M. Ceaușescu, fiica fratelui mai mare al liderului comunist, povestește care erau obiceiurile familiei în noaptea de Revelion. Unii ar spune că meniul era o adevărată bombă calorică.

Ce mâncau Nicolae Ceaușescu și Elena în noaptea de Revelion

De Revelion, meniul familiei Ceaușescu pentru 8-15 persoane era pregătit cu o seară înainte de o bucătăreasă specială. Nicolae Ceaușescu adora mâncăruri tradiţionale: sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf. „Dacă lipseau era vai şi-amar!”, scrie nepoata fostului dictator.

„Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se mai bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a mai notat nepoata lui Nicolae Ceaușescu.