Ce mănâncă, de fapt, Cătălin Scărlătescu dimineața, la prânz și seara. Așa a reușit să slăbească peste 50 kilograme

Publicat: 29/01/2020 | 09:16

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul show-ului culinar Chefi la cuțite, a reușit să slăbească peste 50 de kilograme. Dieta sa a fost una destul de strictă, după cum chiar el mărturisește.

Pentru a ajunge la greutatea dorită, Cătălin Scărlătescu a decis să renunțe la multe dintre obiceiurile alimentare pe care le avea, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Dieta lui Cătălin Scărlătescu, fără carne și fără alcool

Juratul Chefi la cuțite, în vârstă de 48 de ani, spune că și starea sa de sănătate a fost unul dintre motivele pentru care și-a dorit să adopte un stil de viață sănătos și, astfel, să piardă și kilogramele în plus. Inițial a renunțat la carne și alcool, iar apoi a introdus multe veredețuri și crudități.

„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, juratul de la Chefi de cuțite.

„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a adăugat acesta.

Citește și: CHEF SCĂRLĂTESCU, MĂRTURISIRI INCENDIARE DUPĂ CE A SPUS CĂ ÎȘI DOREȘTE UN COPIL: ”LA UN MOMENT DAT SE VA ÎNTÂMPLA…”

Secretul dietei lui Cătălin Scărlătescu: calitate, nu cantitate

Deși nu evită să vorbească despre dieta sa, Cătălin Scărlătescu susține că nu recomandă nimănui un astfel de regim alimentar strict, fără a fi consultat medicul înainte.

„Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru’. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde’, a mai precizat Cătălin Scărlătescu.

Citește și: DIETA HIPOCALORICĂ. CARE ESTE MENIUL DIETEI CU CARE A SLĂBIT GABRIELA CRISTEA

Totuși,  dragostea pentru mâncare a rămas, dar cantitățile sunt mult reduse, mărturisește juratul Chefi la cuțite.

”Eu am mai spus-o… am un singur secret: dacă înainte era vorba despre calitate şi cantitate, acum mă rezum doar la calitate. Fac şi mănânc, dar mănânc mult mai puţin. Aleg la orice oră şi în orice moment preparatele uşoare pe bază de peşte, iar preferatul meu este peştele alb din mare”, a dezvăluit chef Scărlătescu