Ce i-au făcut polițiștii din Târgu Mureș unui pensionar, prins la ora 10:00 în oraș

Publicat: 27/03/2020 | 09:30

Cu toate că autoritățile fac apeluri repetate către populație, fiind impuse și măsuri de restricționare a deplasărilor, atât în cursul zilei, cât și în cursul nopții, mulți români nu respectă prevederile legii, impuse prin ordonanță militară, iar consecințele pot fi foarte grave în contextul crizei noului coronavirus.

Este și cazul unui pensionar din Mureșeni, acesta ieșind pe stradă exact atunci când ar fi trebuit să se afle în casă, la ora 10.00. Specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele în vârstă sunt cele mai predispuse la infecția cu noul coronavirus, ceea ce ar trebui să ducă, în teorie, la o responsabilizare imediată. Din păcate, nu este așa, în multe cazuri, iar polițiștii trebuie să ia măsuri. Pensionarul din Mureșeni a fost amendat de oamenii legi, chiar dacă a încercat să explice faptul că  a fost vorba despre o deplasare scurtă și neapărat necesară.

”Pensionar!!!! Prins in Mureșeni la ora 10.00. Bravo Poliția!”, a fost mesajul postat în mediul online, pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Târgu Mureș dacă…”

(VEZI ȘI AICI: „VOM MURI PE CAPETE!”. AVERTISMENT CRUNT PENTRU ROMÂNI ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS)

Amenda poate ajunge și până la 5.000 de lei

”Încălcarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență sau a dispozițiilor ordonanțelor militare ori a ordinelor emise pe timpul stării de asediu și al stării de urgență atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz”.

Amenzile, pentru cei care nu respectă prevederile acestei ordonanțe de urgență, încep de la 100 de lei, dar – atenție – pot ajunge, în unele cazuri, până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice, amenzile pot ajunge până la 70.000 de lei.

(CITEȘTE ȘI: PROXENEȚII SCOTEAU 30.000 DE EURO PE LUNĂ DE PE URMA BUCUREȘTENCEI PURTĂTOARE DE HIV ȘI SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS)