Ce frumoasă este Flori, fetița care a fost hrănită doar cu pufuleți și ceai! Recent, părinții adoptivi i-au arătatpozele când era într-o stare critică: “A început să plângă…”

Publicat: 03/06/2020 | 10:03

Florentina, fetița din Vaslui hranită doar cu ceai și pufuleti de mama ei, este acum o adolescentă foarte frumoasă și cochetă. Tatăl ei adoptiv a acceptat să vorbească despre lupta pe care a dus-o împreună cu soția lui, medicul Maia Tudose, după ce au decis să o adopte. În cadrul interviul, acesta a povestit scenele emoționante petrecute recent, când i-a arătat adolescentei pozele când era mică și se afla într-o stare critică. Flori, așa cum îi spun părinții adoptivi, a a juns la spital cântărind doar 5 kg în 2014.

Citește și: Bodo de la Proconsul, dezvăluiri emoționante despre adopția celor doi copii: “Nu a fost deloc ușor, Dumnezeu ne-a orientat către…”

Ce frumoasă este Flori, fetița care a fost hrănită doar cu pufuleți și ceai în primii ani de viață

Florentina avea patru anișori atunci când a fost adusă în mâinile medicilor din Iași, care au reușit să o salveze din ghearele morții după ce mama sa a hrănit-o doar cu ceai și pufuleți. Ulterior, a înfiată de medicul Maia Tudose de la Spitalul de copii “Sfânta Maria” din Iași. Copila îi spune “mamă” doctoriței, iar soțului ei, “tată”.

“Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap. Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării”, a povestit Dragoș Tudose, tatăl adoptiv al lui Flori, în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” de la Antena 3.

În anul 2017, când fetița împlinea 7 ani, pe 14 ianuarie, de ziua sa, cel care a avut grijă de ea ca de propriul copil, profesor doctor Marin Burlea, președintele Societății române de pediatrie, a sărbătorit-o așa cum o face în fiecare an. Aseară, tatăl adoptiv al Florentinei a vorbit și despre cum a reacționat aceasta la început, după ce el și soția sa au devenit părinți de gemeni.

“(…). În prima perioadă a creșterii copiilor, a gemenilor – în primele șase luni de zile, fiind mai greu și având o atenție mult mai mare către ei –, atunci da, a încercat să îmi atragă atenția. Venea tot timpul, tot timpul avea ceva de întrebat. Cu timpul, și-a dat seama că nu primează tot timpul gemenii și că avem timp și pentru ea și avem timp și pentru ea, s-a mai liniștit”, a mai spus soțul Maiei Tudose.

Recent, Flori a văzut pentru prima dată pozele când era mică, internată în spital

În prezent, Flori are 10 ani, știe că este o copilă adoptată și este foarte fericită alături de familia sa. De curând, mama și tatăl adoptiv au decis să îi arate pozele realizate în 2014, când a fost adusă în stare critică la spital, iar imaginile au șocat-o… a început să plângă, însă Maia și Dragoș Tudose au consolat-o și i-au promis că nu o vor părăsi niciodată.

“Am avut aceste discuții, mai ales că, înainte să încheiem procesul de adopție, a trebuit să îi spunem că este adoptată, pentru că ne-au pus cei de la Protecția Copilului să facem asta. Am apelat la un psiholog și s-a făcut o povestioară pe care să o înțeleagă. Dar, destul de recent, acum câteva luni, da, i-am arătat, pentru că trebuie să îi arătăm. Mai bine îi arătăm noi și îi spunem, îi povestim, decât să afle ea pe Internet. A început să plângă… Când s-a văzut, a început să plângă, s-a liniștit, dar, da, a început să plângă destul de tare. Am luat-o în brațe, am ieșit în oraș numai noi doi cu ea. (…)”, a mai dezvăluit Dragoș Tudose în cadrul emisiunii moderată de Mihai Gâdea.