Ce făcea un preot din Iași în timpul slujbelor: ”Dați-le foc, e Dracul în ele!”

Publicat: 06/12/2019 | 11:24

Un preot din Iași a fost caterisit, însă s-a decis să ocupe abuziv biserica parohială. S-a ajuns, astfel, la un scandal neașteptat, iar preotul Ioan a devenit personaj al unui scenariu halucinant în care cele sfinte se amestecau cu… așa-zise implicații diavolești.

Caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfințitoare a Bisericii și trecerea vinovatului în rândul mirenilor. Trebuie reținut că harul nu i se ia niciunui cleric, ci doar i se interzice să-și exercite dreptul de a-și ”folosi” harul primit prin Sfânta Taină a Preoției. Slujbele părintelui Ioan Ungureanu au fost controversate și ele au dus, practic, la caterisirea sa.

În şedinţele Consistoriului (n. red. – adunare administrativă și disciplinară la vârful unei biserici) au fost aduse dovezi concludente din care a reieșit că preotul Ioan le spunea enoriașilor să… dea foc cardurilor de sănătate. ”Card”, scris invers, înseamnă ”drac”, susținea preotul Ioan, unii dintre enoriași declarând că nici nu primeau Sfânta Împărtășanie din partea preotului dacă nu ardeau, de față cu el, cardurile de sănătate.

 „La Parohia Schit-Orăşeni a fost numit un alt paroh începând cu data de 1 februarie 2018, în persoana Părintelui Constantin Bolohan. Din păcate, Părintele Bolohan a fost împiedicat în a-şi exercita slujirea de preot şi de paroh, întrucât fostul preot Ungureanu, susţinut de un grup de persoane, ocupa în mod abuziv şi nelegal biserica parohială. Fiind caterisit, toate aşa-zisele «slujbe» săvârşite de Ioan Ungureanu în acest lăcaş de cult nu sunt recunoscute de Biserica Ortodoxă“, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, conform ziaruldeiasi.ro.