Ce este Superluna Roz, fenomenul care va fi vizibil chiar la noapte! Ce se întâmplă, de fapt, cu Luna

Publicat: 07/04/2020 | 14:14

În această noapte va avea loc un fenomen astronomic spectaculos care va fi vizibil și pe cerul României! Este vorba despre Superluna Roz și mai mulți specialiști au explicat concret ce se întâmplă, de fapt, cu Luna. Unii dintre români și-au pregătit deja fie smartphone-urile, fie aparatele de fotografiat ca să imortalizeze momentele unice.

Citește și: Horoscopul banilor și al carierei pentru 2020! Află și care este cea mai norocoasă zodie în dragoste

Ce este Superluna Roz, fenomenul care va fi vizibil în noaptea de 7 spre 8 aprilie

Mulți dintre locuitorii din România stau în izolare de aproape o lună și atât ei, cât și ceilalți au nevoie de o distragere de la realitatea tristă creată de epidemia de coronavirus. Și… ce metodă mai bună de a uita pentru câteva clipe ceea ce se întâmplă pe planeta Terra găsiți decât aceea de a privi un corp ceresc!?! Și asta pentru că în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2020, cerul va fi luminat de “Superluna Roz” – cea mai mare lună plină din acest an, potrivit celor de la space.com.

Explicația pentru Superluna Roz este simplă! Luna se va afla în cel mai apropiat punct posibil de Pământ, însă, dacă vă aşteptaţi să vedeți superluna colorată în roz, o să fiți dezamăgiți. Și asta pentru că numele are legătură cu o floare sălbatică din Statele Unite – Phlox subulata – care are culoarea roz şi care înfloreşte primăvara, au relatat jurnaliștii de la sciencealert.com. Conform specialiștilor, Luna va fi mai cu aproape o tremie mai strălucitoare decât în restul anului.

Așadar, pregătiți-vă aparatele de fotografiat și telefoanele mobile pentru noaptea de marți spre miercuri, respectiv 7 spre 8 aprilie! Și fiți cât mai creativi când faceți poze cu Superluna Roz sau filmări în această noapte unică.