Ce este Favipiravir şi cum distruge virusul COVID-19! China a anunţat că a descoperit medicamentul împotriva coronavirusului

Publicat: 19/03/2020 | 14:54

Au apărut noi informaţii despre Favipiravir, medicamentul japonez care este eficient în tratarea oamenilor care au contractat noul coronavirus SARS-CoV-2. Elogiile pentru cercetătorii de la Fujifilm Toyama Chemical au crescut, după ce ministrul Științei și Tehnologiei din China Zhang Xinmin a declarant că a descoperit medicamentul care poate fi folosit împotriva virusului ucigaş, care a provocat o criză în toată lumea.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, măsuri pentru prevenirea transmiterii accelerate a noului coronavirus.

Ce este Favipiravir şi cum distruge virusul noul coronavirus (COVID-19)

Oamenii de ştiinţă chinezi au declarat că un medicament utilizat în Japonia pentru tratarea noilor tulpini de gripă pare să fie eficient la pacienții cu coronavirus (COVID-19), a spus presa japoneză ieri. Mai mult, Zhang Xinmin, ministrul Științei și Tehnologiei din China, a afirmat că Favipiravir a avut rezultate încurajatoare în studiile clinice realizate în Wuhan și Shenzhen, care au implicat 340 de pacienți.

Favipiravir este un medicament anti-gripal care a fost aprobat de autoritățile japoneze în urmă cu şase ani. În plus, în 2016, Japonia a furnizat Favipiravir, cunoscut și ca Avigan, ca ajutor de urgență pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guinea, conform Reuters.

Află şi: Avertismentul cercetătorilor: Ibuprofenul agravează infecția cu noul coronavirus! Descoperiri uluitoare făcute la persoanele depistate cu COVID-19

China a autorizat fabricarea acestui medicament de către Zhejiang Hisun Pharmaceutical ca să-i trateze pe adulții bolnavi de gripă.Luna trecută, ziarele chinezești au scris că Favipiravir a primit aprobarea de a fi folosit într-o terapie experimentală împotriva Covid-19.

În Japonia, doctorii au folosit acest medicament în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranța că în acest fel va fi oprită multiplicarea virusului mortal din China. Totuși, o sursă din Ministerul Japonez al Sănătății sugerează, potrivit jurnaliştilor de la The Guardian, că medicamentul nu este effcient pentru pacienții cu simptome grave.

Nu rata: Cercetătorii din China au aflat ce grupe de sânge sunt predispuse la infectarea cu coronavirus

Favipiravir are nevoie de aprobarea guvernului japonez pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienții infectați cu Covid-19, fiindcă acest medicament a fost creat pentru vindecarea gripei. Un oficial din domeniul sănătății a precizat pentru cotidianul japonez Mainichi Shimbun, că acest tratament ar putea fi aprobat cel mai devreme în luna mai, “dar dacă rezultatle clinice întârzie, atunci și autorizarea medicamentului va întârzia”.