Ce este clorochina, medicamentul miraculos împotriva coronavirusului, promovat de Donald Trump! Un bărbat a murit după utilizare

Publicat: 31/03/2020 | 11:48

Un caz șocat a avut loc în Arizona. Un bărbat a murit, iar soţia lui se află în stare critică după ce au ingerat fosfat de clorochină – un produs utilizat la curăţarea acvariilor, similar medicamentului anunţat de preşedintele Donald Trump drept un tratament potenţial împotriva infecţiilor cauzate de noul coronavirus, informează Reuters și Agerpres.

Cei doi soţi s-au simțit rău imediat după ce au ingerat substanța, potrivit unui spital din Phoenix, administrat de ONG-ul cu specific medical Banner Health. (CITEȘTE ȘI: CLORUL, INAMICUL NUMĂRUL 1 AL CORONAVIRUSULUI! UNDE E INDICAT SĂ-L FOLOSEȘTI ȘI ÎN CE CANTITATE, PENTRU A TE PROTEJA)

Gestul oamenilor, de aproximativ 60 de ani a venit după ce sâmbătă, preşedintele american Donald Trump a distribuit pe Twitter un mesaj despre o combinaţie de Hidroxiclorochină şi Azitromicină, despre care afirma că are „o şansă reală de a fi unul dintre cele mai revoluţionare tratamente din istoria medicinii”.

În urma postării președintelui, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite a respins vehement ipoteza, spunând că noua terapie trebuie mai întâi testată, pentru ca medicii să stabilească siguranţa şi eficacitatea ei.

„Clorochina, un medicament antimalaric, nu ar trebui să fie ingerat pentru a trata sau a preveni acest virus nou”, au declarat reprezentanţii reţelei medicale Banner Health într-un comunicat dat publicităţii luni.

Daniel Brooks a îndemnat comunitatea medicală să nu prescrie medicaţia cu clorochină pentru niciunul dintre pacienţii care nu sunt spitalizaţi.

În prezent, chiar dacă virusul se răspândește cu o viteză surprinzătoare și face zilnic o mulțime de victime, nu există vaccinuri şi medicamente aprobate împotriva lui. Oamenii de ştiinţă studiază posibilitatea folosirii unor tratamente deja existente şi lucrează la dezvoltarea unor terapii experimentale. Pentru moment, cei mai mulţi dintre pacienţi pot să primească doar tratament de susţinere.