Ce dramă! Rubem Fonseca, un celebru scriitor brazilian a murit. “S-a simțit rău, a fost dus la spital și…”

Publicat: 16/04/2020 | 09:37

Rubem Fonseca, un celebru scriitor brazilian, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 94 de ani, în urma unui infarct. Tristul anunț a fost făcut chiar de către ginerele său, Pedro Correa do Lago.

VEZI AICI: SCRIITORUL PAUL GOMA A MURIT DIN CAUZA INFECTĂRII CU CORONAVIRUS. ANUNȚUL A FOST FĂCUT DE BIOGRAFA ȘI CONFIDENTA LUI

A fost un infarct. Era la el acasă, s-a simţit rău, a fost dus la spital. Şi-a pierdut cunoştinţa pe drum, au încercat să-l resusciteze, dar nu a supravieţuit”, a declarat Pedro Correa do Lago pentru un site din Brazilia.

Rubem Fonseca s-a născut pe 11 mai 1925. De-a lungul vieții, a fost romancier, scriitor, scenarist și critic de film. A avut un stil din cauza căruia a fost cenzurat de mai multe ori, între 1964 și 1985, în timpul dictaturii.

Celebru scriitor francez, anchetat pentru pedofilie după ce o presupusă victimă și-a publicat memoriile

„O Caso Morel” a fost primul său roman. Lansat în 1973, cuprinde scene de violență și sex. A și fost, de altfel, confiscat de poliție, ca și câteva dintre nuvelele sale.

Rubem Fonseca a locuit la Rio de Janeiro încă din copilărie. A studiat Dreptul, după care a intrat în Poliție. În 1952 a devenit comisar.

NU RATA: SCRIITORUL ȘI CINEASTUL ITALIAN LUCIANO DE CRESCENZO A MURIT LA 90 DE ANI

Lansat în 1990, romanul „Agosto” este una dintre cele mai importante opere ale scriitorului brazilian. În 2003, a fost laureat cu premiul Camoes, pentru cea mai importantă distincţie în limba portugheză, iar în 2015 cu premiul brazilian Machado de Assis, pentru întreaga operă.