Ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin în cadrul întâlnirii de la Geneva. Ce a spus președintele rus despre liderul de la Casa Albă | VIDEO

Publicat: 16/06/2021 | 23:33

Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit astăzi, 16 iunie 2021, în cadrul unui summit istoric organizat la Geneva. Liderul de la Casa Albă i-a oferit omologului său rus două cadouri cu semnificații importante. “Discuții fără ostilitate și foarte constructive”, a spus Vladimir Putin la final și i-a făcut un compliment rar președintelui american.

Ce cadou i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin în cadrul întâlnirii de la Geneva

În cadrul întâlnirii de la Geneva, Joe Biden i-a făcut cadou lui Vladimir Putin o pereche de ochelari de aviator pe comandă și o sculptură din cristal

“Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, a declarat un oficial de la Casa Albă, relatează observatornews.ro.

Sculptura din cristal reprezintă un bizon american și a fost realizată de Steuben Glass din New York.

“O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamifere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa. În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamifesrul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act.

În Rusia, în ultimii 20 de ani, biznoul european a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927. Sculptura are un soclu din lemn de cireş, un simbol al primului nostru preşedinte, George Washington, şi poartă o placă cu o inscripţie gravată care comemorează întâlnirea (n.r.: celor doi preşedinţi)”, a mai spus declară oficialul citat.

Citește și: Klaus Iohannis și Joe Biden, întâlnire la Summitul NATO: “L-am invitat în România”

După întâlnirea cu președintele Statelor Unite ale Americii, Vladimir Putin a mărturisit că a întâlnit un interlocutor foarte diferit de președintele Trump”.

Într-o conferință de presă separată, Biden a început pe un ton concilaint, dar a subliniat: Când avem diferenţe, vreau ca preşedintele Putin să înţeleagă de ce spun ceea ce spun”.

Vladimir Putin: Nu a fost ostilitate, din contră întrevederea noastră a decurs într-un spirit constructiv. Ambele părți și-au exprimat intenția de a înțelege poziția celeilalte”.

Joe Biden: Preşedintele Putin şi cu mine împărtăşim o resonsabilitate unică de a gestiona relaţia dintre două ţări puternice. Relaţie care trebuie să fie stabilă şi predictibilă. Şi ar trebui să putem să cooperăm acolo unde este în interes comun. Iar unde sunt divergenţe vreau ca preşedintele Putin să ştie de ce spun ceea ce spun şi de ce fac ceea ce fac”.

Nu rata: Fiul lui Joe Biden, mărturisiri despre dependența de droguri și alcool: “Nu a renunțat la mine”

Sursa foto principală: captură YouTube / @CNBC Television