Ce au descoperit medicii chinezi, după ce au efectuat 29 de autopsii. Cum îți distruge coronavirusul corpul

Publicat: 25/03/2020 | 08:07

O echipă de cercetători chinezi a prezentat concluziile la care a ajuns după ce s-au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienţi decedaţi din cauza coronavirusului. Sistemul imunitar este primul afectat. Totodată, COVID-19 produce schimbări patologice severe în plămânii pacienților. În plus, inimii, ficatul sau rinichii au de suferit.

VEZI AICI: PENTAGONUL, DISPERAT DIN CAUZA COVID-19. CÂND CRED AMERICANII CĂ VOR SCĂPA DE VIRUSUL UCIGAȘ. “TREBUIE SĂ NE PREGĂTIM PENTRU…”

Wang Guiqiang, şeful echipei de cercetători, şi-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing, potrivit agenţiei de presă Xinhua, informează mediafax.ro.

Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar şi produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. De asemenea, coronavirusul duce şi la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului.

VEZI AICI: GIGI BECALI FACE TOT POSIBILUL CA SĂ SALVEZE ROMÂNIA DE CORONAVIRUS. “AM O ECHIPĂ CARE SE OCUPĂ DE ASTA. DAȚI-VĂ LA O PARTE DE ACOLO!”

Wang Guiqiang a precizat şi că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienţii devin mai vulnerabili la alte infecţii bacteriologice şi fungice, infecţii care agravează starea şi pot duce chiar la deces.

Nu doar plămânii sunt afectaţi. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.