Ce amendă consistentă a primit un tânăr din Vaslui care a fugit din izolare și a plecat să se distreze: ”În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că…”

Publicat: 06/04/2020 | 08:52

Distanțarea socială nu poate fi ușor de suportat, cu atât mai mult cu cât primăvara și-a intrat în drepturi, iar oamenii simt nevoia să iasă în aer liber. Însă măsurile restrictive impuse de autorități trebuie respectate pentru a se încerca stoparea infecției cu COVID-19, iar responzabilizarea ar trebui să fie un punct de reper în această perioadă critică la nivel medical.

Nu asta a gândit un tânăr de 18 ani din Vaslui, plictisit de izolare și decis să își acorde câteva ore de distracție la pădure. Și nu a fost vorba doar de o plimbare, ci de… vânătoare. Numai că asta l-a costat scump. Ideea inițială a tânărului a fost una nobilă, s-ar putea spune. S-a apucat să facă ordine prin casă. Dar a găsit arma de vânătoare a tatălui său, iar atunci i-a venit ideea năstrușnică, dar periculoasă, de a merge la vânătoare. Bineînțeles, nu s-a mai gândit la faptul că ar trebui să stea în casă din cauza crizei coronavirusului, plus că – așa cum au stabilit polițiștii – nu avea permis pentru a purta arma respectivă.

“La data de 03 aprilie, ora 19.40, în urma unei activitãti comune a politistilor Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Vaslui si ai Politiei Municipiului Vaslui, împreunã cu personalul de specialitate din cadrul A.V.S. LR HUNTERS Iasi (gestionar al fondului cinegetic), pe fondul de vânãtoare nr. 5, aflat pe raza localitãtii Fâstâci, comuna Cozmesti, a fost depistat un tânãr de 18 ani, din comuna Cozmesti. Acesta avea asupra sa o armã de vânãtoare calibrul 20 mm, încãrcatã cu cartus de vânãtoare de acelasi calibru. Arma letalã gãsitã si cartusul aferent au fost ridicate în vederea stabilirii provenientei. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã bãrbatul nu este detinãtor legal de armã letalã si nici membru vânãtor”, s-a precizat într-un comunicat emis de oamenii legii.

(CITEȘTE ȘI: ANUNŢUL ÎNGROZITOR FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NELU TĂTARU. CARE SUNT CELE DOUĂ NOI FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: „NE GÂNDIM LA…”)

Control judiciar pentru 60 de zile și amendă usturătoare

Tânărul respectiv, surprins de polițiști, se va afla, acum, sub control judiciar pentru 60 de zile, iar amenda pe care a primit-o este una consistentă – 5.000 de lei. Nu numai că a fugit din izolare, dar a încălcat și regimul armelor și munițiilor, fiind acuzat de ”braconaj cionegetic” și, suplimentar, uz de armă fără drept.

”Împotriva bãrbatului a fost luatã mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore, iar ulterior, fatã de acesta a fost dispusã mãsura preventivã a controlului judiciar pentru 60 de zile. Fatã de bãrbat a fost luatã si mãsura sanctionãrii contraventionale cu amendã de 5.000 lei, pentru încãlcarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020. În cauzã sunt continuate activitãtile de cercetare penalã sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj cinegetic si uz de armã fãrã drept”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

(VEZI ȘI AICI: LEONARD DOROFTEI, MĂRTURISIRI DESPRE VIAȚA ÎN CANADA, ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS: „ÎNCEPE DIN ZI ÎN ZI SĂ FIE MAI RĂU”)