Ce a pățit un bărbat din București care a refuzat să prezinte declarația pe propria răspundere. Ce amendă uriașă a primit

Publicat: 29/03/2020 | 10:00

La data de 28.03 2020, în jurul orei 09:30, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție – având în vedere punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin O.M. 3/24.03.2020 – a oprit pe trotuarul de la intersecția străzilor Mircea Vulcănescu și Dinicu Golescu două persoane, femeie și bărbat.

Cei în cauză au refuzat să prezinte polițiștilor adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere, iar bărbatul a refuzat să se legitimeze, să comunice datele de identificare și sa-i însoțească pe polițiști la sediul subunității.
Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant și a opus rezistență introducerii în autospeciala poliției, acesta a fost încatușat, moment în care și-a provocat escoriatii la nivelul feței.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Secției 3 Poliție si identificate. Au fost întocmite documentele privind conducerea la sediul secției, identificarea și controlul corporal, persoanele fiind sancționate contraventional pentru nerespectarea obligațiilor prev de O.M. 3/24.03.2020 cu suma de 5.000 lei fiecare, iar bărbatul a fost sancționat și cu suma de 1.500 lei pentru refuz de legitimare.

(CITEȘTE ȘI: BILANȚUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE INFECTAȚI CU CORONAVIRUS. COVID-19 A UCIS 11 PERSOANE, PÂNĂ ÎN PREZENT!)