Ce a pățit un bărbat de etnie romă care vindea ghiocei în centrul orașului Iași

Publicat: 14/02/2020 | 11:36

Se apropie primăvara, iar vestitorii sunt delicații ghiocei. Bineînțeles, plăpândele flori sunt o bucurie pentru toți cei care vor să intre cât mai repede într-un anotimp ceva mai cald, iar unii încearcă să valorifice acest semn primăvăratic.

Numai că apar și unele probleme, în ultimă instanță, iar bărbat de etnie romă care vindea ghiocei pe strada Decebal din Iași a avut surpriza unui contact direct cu oamenii legii. Poliția Locală a intervenit cu promptitudine, iar bărbatul s-a ales cu o amendă. Cel care a postat mesajul pe Facebook a fost de părere – ironic, evident – că în acest fel va dispărea ”comerțul ilegal cu ghiocei”, iar lucrurile, în general, vor merge ”mult mai bine”.

”Cand ma uit pe geam si vad ca Politia Locala e mereu vigilenta si la datorie, ma simt mult, mult mai in siguranta in orasul asta….poate mai putin cand ma indrept spre casa si trebuie sa trec pe langa blocul de pe strada Decebal dar asta e alta istorie… Domnii din imagine, tocmai au anihilat un infractor periculos, un evazionist ! In mod cert lucrurile vor merge mai bine acum cand a fost stopat comertul ilegal cu ghiocei!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Iași dacă…”.

Internaut: ”De ce nu merg la Piața Nicolina, la băieții veseli din spate?”

Iar internauții au reacționat imediat după ce au citit postarea respectivă.

”Și uite asa acesti oameni or sa mearga la furat ca deh… au incercat altceva dar nu e rentabil daca tot iei amenda”, ”Mergeti pe unde vreti,că oricum nu se ia nimeni de dv.,stati linistita.Numai o palmă dacă ii trageti…..sigur il dezmembrati.????????????????????”, ”Ghiocei cu bulb sau fara? sa inteleg cad de mare este evaziunea”, ”Și uite așa încurajează furtisagurile. Pentru ca omul ăla, neavând bani de pâine se gândește ca decât sa ia o amenda pe o munca cinstita, mai ușor la furat…nu vreau sa’l fac pe el hot, ca poate chiar e om de buna credință…însă alții o pot face…”, ”Asa procedeaza si cu comerciantii de tigari?????????????Voi ce credeți?”, ”Stai sa vezi ca acusica apare si Brigada Anti-Patrunjel????????????????”, ”Când îi văd în piața Nicolina cu traficanții de țigări stând de vorbă parcă i-aș vrea desființati”, ”Pai atat au curaj. Cand e vorba de altceva se fac ca nu vad, schimba directia si a mai trecut o zi pe banii statului. De ce nu merg la piata Nicolina la baietii veseli prin spate ?”, au fost câteva dintre comentariile postate de cei care au vizitat respectiva pagină de socializare.