Ce a pățit tânărul din imagine după ce a fost prins de polițiști fără declarația pe proprie răspundere. Cum a scăpat fără amendă

Publicat: 04/05/2020 | 10:04

Filtrele organizate de polițiști pentru verificarea cetățenilor care ies din locuințe, în timpul stării de urgență decretate pe teritoriul României, au dus de multe ori la sancționarea cu amenzi consistente a celor care nu și-au completat, conform legii, declarațiile pe propria răspundere.

Au apărut și numeroase semne de întrebarea referitoare la amenzile date într-un număr considerat prea mare de către oamenii legii, însă prevederile ordonanțelor militare sunt foarte clare și trebuie respectate. Un tânăr din Iași a fost abordat de polițiști și, așa cum scrie chiar el, a recunoscut în fața acestora că nu a avea declarația completată. Mai mult, nu purta nici centura de siguranță. A motivat că se află ”în abatere” fiindcă traseul parcurs este prea scurt, iar apoi a urmat o conversație neașteptată, expusă în mediul online.

“Am fost oprit in trafic… Recunosc… nu aveam declaratia scrisa si nici centura de siguranta nu o purtam deoarece traseul era foarte scurt… de acasa pana la benzinarie. In momentul in care am fost oprit mi s-a cerut declaratia… urmand o conversatie.

PolițistBuna ziua, numele meu este…

EuBuna ziua, va prezint documentele imediat.

PolițistDe ce nu aveti declaratie?

EuDeoarece am considerat ca traseul este scurt si…”, este prima parte a mesajului postat de tânăr.

(CITEȘTE ȘI: RÂZI CU LACRIMI! CE VULGARITATE A SCRIS O TÂNĂRĂ DE 23 DE ANI DIN TÂRGU MUREȘ ÎN DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE: „MĂ DUC LA…”)

”Vă rugăm frumos să…”

Spre suprinderea tânărului, polițistul respectiv nu s-a grăbit să îl amendeze, recomandându-i să semneze pe loc declarația pe propria răspundere. Și asta pentru a nu fi amendat la următoarea oprire. Întrebând – în glumă, după cum a specificat – de ce nu a fost amendat, i s-a răspuns că polițiștii nu se află pe stradă doar pentru a da amenzi, ci pentru… a atenționa ”o neatenție care poate avea urmări în viitor”.

PolițistVa rugam frumos sa completati declaratia acum, deoarece nu dorim sa fiti pus in postura de a pierde timp si o eventuala amenda la o urmatoare oprire.

EuImi permit sa va intreb… De ce nu ma sanctionati acum cu amenda? (intrebare pusa intr-un spirit de gluma)

PolițistDeoarece noi nu suntem aici doar pentru a sanctiona, noi suntem aici in primul rand pentru a atentiona o neatentie care poate avea urmari in viitor. Si va rog frumos sa purtati centura de siguranta chiar daca mergeti cu viteza mica deoarece mereu o sa existe cineva care merge cu viteza mai mare…

EuAm zambit sincer.

Concluzia mea … Este atat de simplu sa fim oameni… nu suntem aici pentru a ne face rau unul altuia … Pur si simplu se poate. Trebuie doar sa Vrei!“, este mesajul postat de tânărul respectiv pe pagina de socializare.

(VEZI ȘI AICI: UN TÂNĂR DIN BUCUREȘTI A SUNAT LA O PROSTITUATĂ! CUM PROCEDEAZĂ TÂNARA PE TIMP DE PANDEMIE)