Ce a pățit o româncă pe aeroportul din Phuket din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus

Publicat: 14/03/2020 | 13:55

Este incredibil ce a pățit o româncă pe aeroportul din Phuket din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus. Romina și-a cumpărat bilet pentru a merge în Thailanda, însă, atunci când a ajuns în aeroportul din Phuket a avut parte de o experiență neplăcută. Femeia a fost trimisă înapoi în România.

”Nu se mai da viza on arrival. Eu am plecat din Bucuresti joi, 12 Martie, iar vineri 13 când am ajuns dimineața (07:05 Ora Thailandei) in aeroportul din Phuket m-au așteptat și m-au dus direct la biroul de Imigrări. Mi-au explicat ca este o lege data de ministerul lor care a intrat in vigoare vineri 13 Martie la ora 00:01 ( precizez ca la ora aceea eu eram in tranzit, in Doha cel mai probabil) și ca nu îmi pot da viza on arrival. Așa ca m-au pus in următorul avion de la Qatar Airways și m-au trimis acasă. Am cerut mai multe explicatii, am încercat sa discut cu ei, dar efectiv nu am avut cu cine discuta.

Mi-au spus ca aceasta măsura au luat-o din cauza coronavirusului și ca primesc doar persone care au deja viza pusă in pașaport. Întrebarea mea a fost, de ce doar persoanele care au viza in pașaport? Acele persoane sunt ferite de coronavirus in vreun fel? Precizez ca in toată aceasta nebunie, nimeni, absolut nimeni nu mi-a făcut vreun test sau control pentru coronavirus. Le-am cerut chiar sa îmi facă niște teste sa vadă dacă am ceva. Dar nu m-am putut înțelege cu ei. Este o nebunie totala. M-au pus sa semnez o foaie in care este indicat motivul pentru care nu m-au lăsat sa trec (A LEGAL NOTICE TO THE ALIENS), pe care mi-au atașat-o de pașaport.

Tot drumul înapoi spre România am avut o persona care m-a asistat, iar pașaportul meu și biletele de avion au fost tot timpul la ei Am primit pașaport înapoi când am aterizat vineri 13 Martie la ora 20:30 pe aeroportul din Bucuresti, după controlul de frontiera. Acum sunt curioasa cum o sa îmi recuperez eu toți banii pierduți. Pentru ca nu am plătit doar pentru a vedea aeroportul din Phuket. Persoana de la Qatar Airways mi-a spus ca biletul de întoarcere este practic biletul meu de întoarcere pe care trebuia sa îl folosesc pe 24 Martie, data efectivă când trebuia sa ma întorc. Domnul de la frontiera in Bucuresti mi-a spus ca va trebui sa rezolv situația la ambasada Thailandei din România.

Faptul ciudat este ca joi, 12 Martie, pana sa plec din Bucuresti, cei de la Qatar Airways mi-au spus ca au primit o comunicare de genul, ca sa nu mai îmbarce persone fără viza in pașaport. Și in acel moment eu am sunat la ambasada in România. De la ambasada mi-au spus ca așa ceva nu este posibil. Ca nu este comunicat, oficializat sau publicat nicăieri și ca cei de la Qatar Airways sunt obligați sa ma îmbarce și ca pot pleca liniștita. Lucru care s-a și întâmplat. Cei de la Qatar Airways m-au îmbarcat zicându-mi ca, între timp, ambasada a luat legătura cu ei și ca sunt obligați sa facă asta. Apoi ajunsă in Phuket mi-au spus ca defapt nu ma pot lasă sa intru pt ca legea fusese oficializată cu câteva ore in urma. Cam asta a fost experienta mea neplăcuta. Sper sa rezolv ceva la ambasada pentru a-mi recupera banii, dar nu îmi fac mari speranțe.